7 ayda 30 bin kitap okudular

7 ayda 30 bin kitap okudular -Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen kitap okuma yarışmasına katılan 5 bin öğrenci, 7 ayda 30 bin kitap okudu -Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Koç: "Ne mutlu ki artık önemli olanların


ERZURUM (A.A) - Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasında, ilkokul ve ortaokul öğrencileri 30 bin kitap okudu.
     Bu yıl ikincisi organize edilen ve 5 bin öğrencinin katıldığı "Geleneksel Kitap Okuma Yarışması"nda, 7 ay içerisinde 100 Temel Eser, dünya klasikleri ve kültürel değerlere ilişkin 30 bin kitap okuyan çocuklar, dereceye girebilmek için çalıştı.
     Yapılan elemelerin ardından 311 öğrenci, final yarışması için oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan sınava tabi tutuldu.
     Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi için Erzurum Lisesi Kültür Sitesinde düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Hülya Ertürk Koç, okumanın önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin binlerce kitap okuyarak örnek bir davranış gösterdiğini söyledi.
     Mutlu bireyler yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Koç, "İyi insanlarımızı mutlu bireyler olarak yetiştirmemiz gerekirken, akademik başarıyı kutsayarak, her yolu bütün çabamızı, emeğimizi, o değer düzeyine oturttuğumuz zaman hayat ve gelecek anlamını yitiriyor. Ne mutlu ki artık önemli olanların önemli hale geldiği bir süreci yaşıyoruz. Gelecek, araştıran, sorgulayan, okuyanların olacak. Yoksa hayatı seçeneklerden ibaret olarak görenlerin değil" diye konuştu.
     Koç, birinci hedeflerinin mutlu bireyleri yetiştirmek olduğunu ve başarının bunun arkasından geleceğini ifade etti.
     Vali Yardımcısı Mehmet Gök de kitap okuma yarışmasında derece giren 22 öğrenciden 16sının bayan olmasının kızların eğitimine verilen önemin göstergesi olduğunu dile getirerek, "Özellikle kız çocuklarımızın okullaşmasının artırılmasına yönelik projeleri çok iyi şekilde uyguluyoruz" dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise mayıs ayının eğitim sezonun finali ve hasat dönemi olduğuna işaret ederek, gerek okullarda gerekse üst kurumlarda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
     Konuşmaların ardından, dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 7 ayda 30 bin kitap okudular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER