49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Festival kapsamında Ispartada festival korteji gerçekleştirildi


ISPARTA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Ispartada festival korteji gerçekleştirildi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen Altın Portakal Festivali kortejine katılmak için Ispartaya gelen yaklaşık 50 sanatçı, Isparta Belediyesi önünde mehteran takımının marşları eşliğinde karşılandı.
     Ardından, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AKSAV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arif Bulut ile sanatçılar İlyas Salman, Altan Günbay, Çoşkun Göğen ve Mine Soney, Isparta Belediye Başkan Vekili Hasan Demiri makamında ziyaret etti.
     Mustafa Akaydın, ziyarette yaptığı konuşmada, politikalarının Antalya Altın Portakalını bölge etkinliği haline getirmek olduğunu söyledi.
     Festival etkinliklerini belediye başkanlığının ilk yıllarda ilçelere yaydıklarını anlatan Akaydın, sonrasında Burdur ve Ispartayı da etkinliklere dahil ettiklerini kaydetti.
     Geçen yıllarda düzenlenen kortej etkinliğinde Ispartada büyük bir sanatçı sevgisi gördüklerini ifade eden Akaydın, Amacımız ulusal sinemayı desteklemek ve sanatçıları halkla buluşturmak. Kortejler geleneklerimizi en iyi yansıtan organizasyonlardır. Kapalı salonlarda ödül törenlerinde çok istediğimiz halde halkımızı içeri alamıyoruz dedi.
     Antalyada düzenlenen festival kortejinde emniyetin rakamlarına göre 252 bin kişinin sokaklara döküldüğünü belirten Akaydın, bu rakamın çok önemli olduğunu vurguladı.
     Sanatçılara teşekkür eden Akaydın, Eğer sanatçılarımız Isparta, Burdur buluşmasından memnunsa halk zaten memnun, demek ki başarı sağlanmıştır. Dolayısıyla bunu bir Güneybatı Akdeniz kültür etkinliğine çevirmenin gururunu yaşıyoruz diye konuştu.
     Isparta Belediye Başkan vekili Hasan Demir, daha sonra konuklarına plaket ve çeşitli hediyeler verdi.
     Ziyaretin ardından aralarında İlyas Salman, Salih Güney, Altan Günbay, Çoşkun Göğen, Mine Soney ve Yakup Yavru gibi sanatçılarla kortej geçişi yapıldı. Belediye önünden başlayan festival korteji, Hükümet Konağı önünde son buldu.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER