49. Kütüphaneler Haftası

49. Kütüphaneler Haftası -Kütahya Valisi Çiftçinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, okumanın önemine dikkati çekmek için ayakta 20 dakika kitap okudu


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, 49. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla okumanın önemine dikkati çekmek için ayakta 20 dakika kitap okudu.
     Çiftçi, Kütahya Valiliği önünde kamu kurum ve kuruluşlarının müdür, personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla insanları okumaya teşvik için dışarıda kitap okuduklarını söyledi.
     Dışarıda kitap okuyarak insanların bu durumu görmelerini istediklerini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Asıl amacımız, kitap okumayı bir tiryakilik haline getirmektir. Buradan bütün ülke ve Kütahya halkına sesleniyorum. En az günde yarım saat bir kitap okumamız gerektiğini düşünüyorum. Nasıl ki günde yarım saat yürümek insanlarımıza iyi geliyorsa, yarım saatte kitap okumak, ruhumuza iyi gelecek, onu dinlendirecek ve bilgilerimizi artıracaktır. Gelişmiş toplumlara bakıldığında o toplumlar daima kitap okuyarak kendilerini geliştiriyorlar. Her insan olaylara farklı bir bakış açısıyla bakar. Bu farklı bakış açılarını öğrenmemizin yolu ya onları dinlemek, ya da onların yazmış olduğu kitapları okumaktır. Eğer toplum olarak çok kitap okursak çok daha hızlı ve seri kalkınırız. Medeni ve gelişmiş toplumların seviyesini de geçerek çok daha güzel noktalara gelebiliriz. Gençlerimize okumayı tavsiye ediyoruz, okurken de kendimiz bunu göstermek istedik.
     Daha sonra grup, ayakta 20 dakika kitap okudu.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 49. Kütüphaneler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER