49. Kütüphane Haftası

49. Kütüphane Haftası -Gümüşhane Valisi Mayda: 21. asırda güçlü olunacaksa bu pazı ve silah gücüyle değil beyin ve bilim gücüyle olacaktır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede 49. Kütüphane Haftası dolayısıyla program düzenlendi.
     Gümüşhane Kültür Merkezindeki programa, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Vali Mayda, yaptığı konuşmada, insanların eskiden her şartta kitap okuduğunu belirterek, Okuma konusunda, dünyada da belki böyledir ama gittikçe fakirleşen bir duruma geliyoruz dedi.
     Kitaplara artık çok rahat ulaşılabildiğini ifade eden Mayda, İnsanlarımız eskiden çok kitap okurdu. Kitapları kütüphaneden ödünç alırdık. Okumak istediğimiz bir kitap için 10-15 gün beklemek zorunda kalırdık. İdare lambası ve mum ışı altında kitaplar okunurdu. Artık kitapların ve gazetelerin ucuz olduğu, okumak isteyenlerin de çok rahat ulaşabildiği dönemdeyiz. Elektronik kitap da çağımızın bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor. İnsanlar, çok rahat şekilde kitabı bilgisayarından veya cep telefonundan okuyabilir diye konuştu.
     Okumanın, İslamiyetin de ilk emri olduğuna dikkati çeken Mayda, Atatürkün ön görüsüdür okumak. Laboratuvarlarda çalışmak, kütüphanelerde dirsek çürütmek gerekir. 21. asırda güçlü olunacaksa bu pazı ve silah gücüyle değil beyin ve bilim gücüyle olacaktır. Biz diğer illere göre iyi okur ve daha bilgili olmak durumdayız, diğer ülkelere göre daha iyi okuyan ve daha bilgili olmak durumdayız. Her halükarda okumalı ve okumayı teşvik etmeliyiz dedi.
     Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın ise kitapların bilime giden yol olduğunu belirterek, Yaşadığımız yüzyıl bilgi, ilerleme dönemidir. Kitaplar bilime giden yoldur. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişimlerden haberdar eder. Ekonomik kalkınmanın temel yatırımı eğitim ise kitaplar da eğitimin temel aracıdır. Okumayı öğrenenlere neyi, nerede, nasıl okuyacakları gösterilmez, okunacak yeterli malzeme ve rahat ortamlar sağlanmazsa kazanılan okuma becerileri yok olur. Dünya uygarlığının bugünkü seviyesine ulaşmasında, milletlerin eğitim ve kültür bakımından gelişmesinde kitabın ve kütüphanenin çok büyük katkısı vardır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir yarışmalarında dereceye girenler ile en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.
     Program, Gümüşhane Kültür Merkezinde oluşturulan Gümüşhane Kültür Merkezi Şube Kütüphanesinin açılışı ile sona erdi.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 49. Kütüphane Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER