24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -BGC tarafından verilen iftar yemeğine, Balıkesir milletvekilleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda gazeteci katıldı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) basından sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla verdiği iftar yemeğine Balıkesir milletvekilleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda gazeteci katıldı.
     Bir lokantada verilen iftar yemeğinden sonra meslekte en az 25 yılını dolduran 20 basın mensubuna törenle Onur Plaketi verildi.
     BGC Başkanı Ramazan Demir, plaket töreninde, basın mensuplarının 24 Temmuzları bayram olarak kutlamak istediğini ancak günümüz şartlarında bunu yapamadığını söyledi.
     Yemeğe katılan milletvekillerinden gazetecilerin haklarının korunmasına adına destek isteyen Demir, Özellikle yıpranma hakkı gazeteciler için çok önemli. Zor şartlarda altında çalışıyoruz. Büyük bir özveriyle görev yapan meslektaşlarımız için vazgeçilmez hak olan yıpranma hakkının tekrar kazanılması için sizden destek bekliyoruz. Bu durumda 10 Ocak ve 24 Temmuzların tekrar bayram dönüşeceğine inanıyoruz dedi.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili AhMET Edip Uğur, gazetecilerin basın bayramını kutlayarak, BGC, Ramazan ayında Balıkesirin önde gelenlerini bir araya getirdi. Vali, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yemekte buluştu. 25 yılın dolduranları kutluyorum diye konuştu.
     CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça İSE basının görevini özgür yapması gerektiğini belirterek, demokrasinin göstergesinin basın özgürlüğüyle ölçüldüğünü kaydetti.
     Törene, Vali Yılmaz Arslan, AK Parti Milletvekilleri Tülay Babuşçu, CHP Milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş ve Nedret Akova, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Balıkesir merkez ve ilçelerde görev yapan çok sayıda gazeteci katıldı.
    
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER