24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Yozgatta Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşma genç öğretmen, konuşması sırasında duygulanarak gözyaşlarını tutamadı -Yozgat Milli Eğitim Müdür


YOZGAT (A.A) - Yozgatta, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşan genç öğretmen, konuşması sırasında duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Daha sonra, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonunda devam eden programa, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
     Programda günün önemine ilişkin konuşmaların yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından, göreve yeni başlayan öğretmenler meslek yemini etti.
     Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin, törende yaptığı konuşmada, gücünü bilgisinden, ışığını ve ilkesini Türk milletinde var olan fazilet ve erdemden alan öğretmenin, yaratılmışların en onurlu ve en seçkini olan insana eğitim ve öğretim hizmeti verdiğini belirtti.
     Şahin, öğretmenliğin, insanlık tarihi kadar eski, saygın, karşılığı hiçbir şekilde ölçülemeyecek kadar yüce ve fedakar bir meslek olduğunu vurguladı.
     Yozgat Milli Eğitim Müdürü Kuş ise öğretmenliğin, büyük fedakarlık isteyen ve ağır sorumluluk gerektiren kutsal bir görev olduğunu söyledi.
     Öğretmenlerin asli görevinin öğrencilerin kalbine hükmedebilmek ve taht kurabilmek olduğunu belirten Kuş, Bilgiyi bir şekilde verebiliriz. Ama asıl olan tertemiz bir şekilde bize emanet edilen masum, günahsız yavrularımızı aldığımız masumiyetle tekrar bu memlekete temiz nesil olarak armağan edebilmektir. Öğretmenlik, öğrencisinin ayakkabısının içindeki yırtık çorabı görebilmek, parçalanmış kırılmış kalbi hissedebilmek, yarasını, sızını, sevincini paylaşabilmektir dedi.
     Mustafa Kemal Atatürkün Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır sözünü desteklediğini ifade eden Kuş, Dünkü nesil biz öğretmenlerin eseri idi. Bugünkü nesil de bizim eserimiz, yarınki nesiller de günahıyla, sevabıyla bizim eserimiz olacak. Yetiştirdiğimiz güzel insanlarla gurur duyarken, balici diye ifade ettiğimiz, köprü altı çocukları diye ifade ettiğimiz o yavrucaklar da bizim eserimiz diye düşünüyorum. Biz bir yerde hata yaptık. Bu hatayı tez elden düzeltip bu yavrularımızı da topluma kazandırmalıyız diye konuştu.
     Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşma yapan Gülnur Sarı, konuşması sırasında duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Konuşmasını gözyaşı dökerek sürdüren genç öğretmenin konuşması, salondan alkış aldı.
     Sarı, konuşmasını kendisinin hazırladığını belirterek, İnternete girdiğinizde 24 Kasım ile alakalı birçok konuşma metni vardır, ben onlardan bir tane alıp burada tek düze okumadım. Kendim hazırladım, kendi duygularımı ifade ettim. Dolayısıyla kendi içimden gelen şeyler olduğu için duygulandım. Ama ağlayacağımı hiç tahmin etmemiştim, kendime hakim olurum demiştim, ancak böyle oldu dedi.
     Törende daha sonra, Vali Yardımcısı Şahin ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, emekli öğretmenlere teşekkür plaketi ve çiçek verdi.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER