24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Öğretmenler günü, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahanda törenle kutlandı -Iğdırdaki tören, Hz. Hüseyinin Kerbelada şehit edilişinin 1373. yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla ertelendi (Fotoğra


ERZURUM (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahanda düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Havuzbaşındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, Erzurum Öğretmenevinde organize edilen programla devam etti.
     Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde bulunan okullarda görev yapan resim öğretmenlerinin hazırladığı, Resim Sergisinin açılışını yaptı.
     Daha sonra, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Türkiyenin 2023, 2053 gibi hedeflerine ancak 720 bine ulaşan öğretmen ordusuyla ulaşabileceğini söyledi.
     Türkiyenin refah seviyesinin yükselebilmesi ve milli gelirin artabilmesi için öğretmenlere önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
     Tarihsel olarak çok önemli bir meslek olan öğretmenliğin günümüzdeki önemi, artık tartışmadan, konuşmaktan, üzerinde müzakere etmekten varestedir. Eski tabirle yani bundan uzaktır. Atık herkesin ittifak ettiği bir konudur ki öğretmenlik üzerinde eğer düşünmüyorsanız, ülkenizin geleceği üzerinde düşünmüyorsunuz demektir. Öğretmenlerimizi kaliteli, işini iyi yapan, öğrencileriyle uyumlu, bilimsel gerçeklerle uyumlu bir şekilde yetiştirmek ve buna yönlendirmek bizim işimiz ve görevimizdir.
     İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge de 1981den beri Öğretmenler Gününün kutlandığını belirterek, öğretmenlik mesleğinin, insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleği olduğunu vurguladı.
     Öğretmenliğin, mahsulü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, insanları yüce gayesine ulaştıran bir vasıta olduğunu ifade eden Bilge, Öğretmenlik, zorluğu ne olursa olsun bir milletin geleceği adına mutlaka yapılması gereken bir meslektir diye konuştu.
    
     -KARS-
    
     Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ve bir grup öğretmen, Kars Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Alkış, törene yaptığı konuşmada, yeni neslin kendi eserleri olduğunu belirterek, yeni nesli iyi bir şekilde yetiştirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.
     Mustafa Kemal Atatürkün Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır sözünü hatırlatan Alkış, Yeni nesil bizim eserimiz. İyi de olsa bizim eserimiz, kötü de olsa bizim eserimiz. İnşallah daha iyi olacak dedi.
     Alkış ile beraberindekiler, daha sonra, Kars Valisi Eyüp Tepeyi makamında ziyaret etti. Vali Tepe de güzel bir gelecek için eğitimin önemli olduğunu ifade etti.
     Kutlama törenleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğündeki programla devam etti.
    
     -AĞRI-
    
     Ağrıda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli törenler düzenlendi.
     Abide Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonundaki etkinlikle devam etti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, burada yaptığı konuşmada, bilim ve teknolojiyi üretecek, geliştirecek tek yolun, eğitim ve öğretimden geçtiğini vurgulayarak, eğitimin konusunun insan, temel taşının ise öğretmen olduğunu söyledi.
     Vatan için her türlü fedakarlığı yapacak nesiller yetiştiren, milli birlik ve beraberliğin simgesi haline gelen öğretmenlerin, tarihte eli öpülesi bir hürmete layık görüldüğünü belirten Başak, şöyle devam etti:
     Öğretmen, bir toplum için sudur, ekmektir, aştır. Toplum için sönmeyen bir nurdur öğretmen. Orta Asyada ata, Osmanlıda hoca sıfatıyla büyük hürmet gören, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, demokrasiyi bir yaşam tarzı olarak seçen aydınlık geleceğimizin mimarları olacak fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.
     Şiir dinletisi ve tiyatro gösterimi yapılan tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     -ARDAHAN-
    
     Ardahan Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde devam etti.
     Vali Seyfettin Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, 100 yıllık nesilleri yetiştirecek olan öğretmenlerin önemli bir görevi üstlendiğini belirterek, öğretmenlerin ülkenin baş tacı olduğunu söyledi.
     Gönüllerde öğretmenlerin değerinin büyük olduğunu vurgulayan Azizoğlu, Saygıyla önlerinde eğiliyor, onları bu günlerinde selamlıyorum. Fedakar öğretmenlerimizle bu serhat şehrimizde başarılar gerçekleştireceğiz dedi.
     Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker de geleceğin gençlere ait olduğunu, gençlerin geleceğinin de öğretmenler olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin bir bahçıvan olduğunu ve en güzel gülleri yetiştirdiğini kaydetti.
     Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise Öğretmenler Gününde nutuk atılmaması gerektiğini savunarak, Öğretmenlerimizin çok büyük sorunları var. Öğretmenlere gerekli yatırımı yapmazsak, toplumun kurtuluşundan bahsedemeyiz. Onlara daha çok imkan daha çok değer verilmeli, ekonomik olarak imkanları daha iyi olmalı ifadelerini kullandı.
     Bu arada, Hz. Muhammedin torunu Hz. Hüseyinin şehit edilişinin 1373. yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla Iğdırda yapılması planlanan program, 26 Kasım Pazartesi gününe ertelendi.
    
     Muhabir: Ekip / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER