23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Sivas Valisi Kemelek, kutlama mesajı yayımladı


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Kemelek, mesajında, Kurtuluş Savaşının Türk Milletinin bağımsızlığı söz konusu olduğunda tüm zorlukları aşacağının göstergesi olduğunu belirtti.
     Atatürkün Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının teminatının çocuklar olduğunu söylediğini anımsatan Kemelek, şunları kaydetti:
     "Atatürk, bu bilinçle yüce meclisin açıldığı böylesine önemli bir günü sevgili çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Bu kıymetli armağan, onlara duyulan sonsuz inanç ve güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Çocuklarımızın da bu güvene layık olmak için gelişmelere açık, araştırmaya yatkın, sorgulayan, okuyan, kendisini ifade eden, spor ya da sanatla ilgilenen bireyler olmaları son derece önemlidir. Özellikle Atatürk ve silah arkadaşlarını kucaklayarak 108 gün misafir eden, milletimizin kurtuluşunu hazırlayan kararların alındığı Cumhuriyet kenti Sivasta yetişen çocuklarımızın bu bilinçle hareket ederek, kendilerine, ailelerine ve yüce Türk Milletine faydalı, ilim sahibi, bilgide ve teknolojide sınır tanımayan, kendine güvenen, sürekli eğitime inanmış bireyler olacakları yönündeki inancım sonsuzdur."
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban / Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER