19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -AK Parti Samsun Milletvekili Kılıç, mesaj yayımladı


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kılıç mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsuna ayak bastığı gün, bağımsızlık meşalesini yaktığını, esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya ispatladığını vurguladı.
     Kılıç, şunları kaydetti:
     "Bizler istiklalini gencecik şehitlere borçlu bir milletiz. 94 sene önce şahadete koşan gençler sayesinde bize karşı birleşmiş büyük orduları alt ettik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda bu kadar önem taşıyan ve Cumhuriyetimizin temel taşı 19 Mayıs 1919u, ülkenin geleceğinin teminatı olarak bağımsız Türkiye Cumhuriyeti gençlerine armağan etmekle gençlere verdiği önemi göstermiştir.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünün tarihinde yatan anlamı daha iyi idare edebilmemiz için, temelinde dostluk, barış, sevgi ve kardeşlik duyguları taşıyan spor ile bütünleştirip bayrama dönüştürerek gençlere armağan etmiştir. Bu ülkenin gencecik bir ordu tarafından kurulduğunu asla unutmuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızı yapılan mücadele sonucu esaretten kurtararak bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu vatan uğruna mücadele eden bütün gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."
    
     Muhabir: Hasan Saygan
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER