19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -Giresun Valisi Şahin, mesaj yayımladı


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Şahin masajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde Türk milletinin 19 Mayıs 1919 tarihinde hürriyet meşalesini yaktığını vurguladı.
     "Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, milli şuur ve imanın hürriyet aşkıyla yüreklere nakşolduğu eşsiz bir destanın başladığı gündür" ifadesini kullanan Şahin, şöyle devam etti:
     "19 Mayıs 1919da Anadolu topraklarının emperyalist devletler tarafından işgal ve istila edildiği bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk, hürriyet meşalesini yakarak, milli mücadeleyi başlatmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 19 Mayıs 1919da Samsun-dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır."
     Vali Şahin, şunları kaydetti:
     "Milletimizin topyekun varlığını adadığı bu İstiklal Harbi, yokluklara, zorluklara ve etrafını çeviren tehdit çemberine rağmen zafere ulaşarak eşsiz bir yiğitlik destanının temel harcı olmuştur. Bu engin muvaffakiyet, düşmana etkisi asla geçmeyecek bir darbe indirmiş, emperyalist güçlere karşı kazanılan bu zafer dünyanın tüm mazlum milletlerine de örnek olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün vatandaşlarımızın ve özellikle de gençlerimizin bayramını kutluyor, başta Büyük Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum."
    
     Muhabir: Atakan Çıtlak
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER