18

18-24 Mart Yaşlılar Haftası -AK Parti Milletvekili Gürkan, Yaşlılar Haftası nedeniyle mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Yaşlılar Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.
     Gürkan, mesajında, yaşlıların, tecrübelerini, bilgi ve birikimlerini bugünlere aktardıklarını, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşıdıklarını belirtti.
     Mesajında, Unutmayalım ki, hepimiz bir gün yaşlanacağız ifadesi kullanan Gürkan, şunları kaydetti:
     Yaşlılarımız, toplumun hafızasını ve bilgi birikimini yansıtmaları yönüyle toplumumuzun en kıymetli hazineleridir ve yeni nesile rehber olmaktadır. Ne mutlu ki, millet olarak, yaşlılarımıza hürmet ve sevgi beslemeyi, onlara hizmet etmeyi, onlarla dayanışma içinde olmayı esas alan bir kültüre sahibiz. Bizim kültürümüzde yaşlılarımız evimizin baş köşesinde yer alan, sözleri ve fikirleri özenle dinlenen aile büyükleri olmuştur ve bu kültürümüz bu şekilde devam ettirilmelidir. Bu kültürün sürdürülmesi, hem aile bağlarımızın, hem toplumsal dokumuzun, hem de geleceğimizin sağlıklı bir şekilde tesis edilmesi bakımından hayati bir önem taşımaktadır.
     Gürkan, bütün hayatını, ailesine, milletine, ülkesine adayan yaşlılarımıza hizmet götürüp, onları memnun etmenin herkes için toplumsal bir görev olduğu kadar, aynı zamanda bir vefa borcu olduğunu da bildirdi.
     Özellikle son yıllarda AK Parti hükümetleri döneminde ülkemizde yaşanan büyük gelişmelere paralel olarak ve sosyal devlet anlayışı ile yürütülen çalışmalarla yaşlılarımızın bakımı, rehabilitasyonu, sosyal ve kültürel programların uygulanması ile yaşlılarımıza önemli hizmetler sunulduğunu vurgulayan Gürkan, mesajını şöyle sürdürdü:
     Yaşlılarımız, banka kuyruklarından kurtarılarak, maaşları evlerine kadar ulaştırılmaktadır. Hastanelerde geriatri poliklinikleri hizmete sokularak daha hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti almaları sağlanmıştır. Artık neredeyse beş yıldızlı otel standartlarında hizmet veren huzurevlerine sahibiz. Huzurevinde kalmayan yaşlılarımıza evde sağlık hizmetleri ve yatağa bağımlı olan yaşlılarımız için ise evde bakım hizmetleri uygulanmaktadır. İlk kez ve sadece AK Parti bünyesinde oluşturulan ve 81 İlimizde örgütlenen Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Yaşlılarımıza vermiş olduğumuz önemin ve özenin bir göstergesidir.
    
     Yayıncı: Ali Güreli

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER