15. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivaline doğru

15. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivaline doğru -Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı işbirliğiyle düzenlenecek festival 27 Martta başlayacak -Festivalde, William Shakespearein kurduğu Globe Tiyatrosu ile Hindista


ADANA (A.A) - Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı işbirliğiyle bu yıl 15. kez düzenlenecek Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde başlayacak.
     Düzenleme komitesinden yapılan açıklamaya göre, festivalin açılışı 27 Mart akşamı dünyaca ünlü İtalyan topluluk Studio Festinin Seyhan Nehri ve Taşköprü üzerinde sergileyeceği Su ve Ateş adlı gösteriyle yapılacak. Açılış töreninde ayrıca, Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü de verilecek.
     Bir ay boyunca Türkiyeden 16, yurt dışından 7 tiyatro topluluğunun sergileyeceği 23 farklı oyunla sanatseverleri tiyatroyla buluşturacak festival, bazı ilklere de ev sahipliği yapacak.
     Hindistanın Bollywood kültürüyle köklü geleneklerini bir araya getiren Taj Ekspres Topluluğu, Aşkın Yeni Adresi oyunuyla Türkiyede ilk kez sahne alacak. Oyun, 28-29 Martta Adanada, 1 Nisanda ise İstanbul Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezinde seyircilerle buluşacak.
     William Shakespeare tarafından kurulan, İngilterenin en köklü tiyatrolarından Globe Tiyatrosu da Türkiyede ilk kez bu festivalde sahneye çıkacak. Topluluk, Shakespearein en önemli trajedilerinden biri olan Kral Lear oyununu 26 Nisanda İstanbulda, 28-29 Nisanda da Adanada sahneleyecek.
    
     -Diğer oyunlar-
    
     Beğendiğiniz Gibi adlı oyun Gürcistan Tiyatrosunun yorumuyla Adanalılarla buluşurken, Antalya Devlet Tiyatrosu da Othelloyu sahneye koyacak.
     Çek Cumhuriyetinden Srnec Black Tiyatrosu ise Seçkiler adlı oyunuyla izleyicilere farklı bir deneyim yaşatacak. Makedonyadan Üsküp Milli Kurum Türk Tiyatrosu da Bütün Oğullarım adlı oyunla çağdaş bir aile dramını sahneye taşıyacak.
     Festivalde, Sadri Alışık Tiyatrosunun Küçük Adam Ne Oldu Sana, Talimhane Tiyatrosunun Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi, İstanbul Şehir Tiyatrolarının Türkiye Kayası, Ankara Devlet Tiyatrosunun Cesaret Ana ve Çocukları, Ben Ödüyorum ve Hürrem Sultan, Trabzon Devlet Tiyatrosunun Ben Feuerbach, İstanbul Devlet Tiyatrosunun Çirkin ve Ankara Sanat Tiyatrosunun Giderayak oyunları sergilenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu ayrıca Pal Sokağı Çocukları oyununu çocuklarla buluşturacak.
     Adananın yanı sıra İstanbulda da bazı oyunların sahneleneceği festival, 30 Nisanda Hollandalı Close Act Grubunun, İstila adlı sokak gösterisiyle sona erecek.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 15. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER