AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun:

AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun: -Bilgi devrimine geçişi toplum olarak başarmak zorundayız


BOLU (A.A) - AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bilgi devrimine geçişi toplum olarak başarmak zorundayız dedi.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Kültür Merkezinde Bolu Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen İnternet Güvenliği ve Sosyal Medya konulu seminerde konuşan Ercoşkun, Bilişim Bakanlığı kurmak için çalışma yaptıklarını söyledi.
     Ercoşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisinde oluşturulan Bilişim ve İnternet Meclis Araştırma Komisyonunda oy birliği ile bir rapor hazırlandığını, bin 140 sayfalık raporla 158 öneri getirdiklerini anlatarak, Raporun ilk maddesi internetin hak olduğu ve bu hakka herkesin özgür şekilde ulaşmasının sağlanması, ikinci madde ise Bilişim Bakanlığının kurulması ya da Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı ya da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kapsamında yeniden yapılandırılması diye konuştu.
     Dünyada paradigma değişimi olduğunu, sanayi devrimini gerçekleştiren ve 1900lerin başında sanayi bakanlıklarını kuran ülkelerin geliştiğini kaydeden Ercoşkun, 2023 ve 2071 hedeflerimiz var. 1900lerde Sanayi Bakanlığı ne ise şimdi Bilişim Bakanlığı aynı. Bilgi devrimine geçişi toplum olarak başarmak zorundayız şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER