14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Vali Kemelek: Akıl, ruh ve beden sağlığı, her birey için en değerli hazinedir


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kemelek, mesajında, insan sağlığının korunmasının ve sağlık sorunlarının giderilmesinin toplumun en önemli hedeflerinden olduğunu belirtti.
     Hizmetlerin kalitesi ve bu hizmetlere ulaşılabilme kolaylığının, bir toplumun kalkınmışlığının göstergesi olarak kabul edildiğine dikkati çeken Kemelek, Akıl, ruh ve beden sağlığı, her birey için en değerli hazinedir. İnsanların sağlığını korumak, sağlık sorunlarını çözümlemek üzere gelişen meslekler, tarihin her döneminde özellikle Türk toplumunda kutsal sayılan mesleklerden biri olarak her zaman büyük ilgi görmüştür ifadelerini kullandı.
     Kemelek, sağlık personelinin zor şartlarda çalıştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Üstlendikleri büyük sorumluluğun farkında olan hekimlerimizin ve diğer tüm sağlık çalışanlarımızın bu hizmet kervanında kişilik haklarına saygılı, özverili ve inançla, meslek onuruna yakışır bir şekilde fedakarca hizmetlerini bundan sonra da sürdüreceklerine olan inancım sonsuzdur. Ayrıca, doktorlarımızın son yıllarda uluslararası başarılara imza atması, yaptıkları araştırmalar ve yeniliklerin insanlığa yararlı olması, milletimiz için son derece gurur vericidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını ve onları yetiştiren hocaları tebrik eder, sağlık alanında eğitimini sürdüren öğrencilerimize de başarılar diler, 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlarım.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER