11. Türkçe Olimpiyatlarına doğru

11. Türkçe Olimpiyatlarına doğru


RİZE (A.A) - 11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Rizede gerçekleştirilecek şenlikte, 25 ülkeden 90 öğrenci gösteri sunacak.
     Uluslararası Türkçe Derneğince (TÜRKÇEDER) düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivalinin Rize Etkinlikleri Düzenleme Komitesince basın toplantısı yapıldı.
     Toplantıda, Türkçe Olimpiyatları Rize Tertip Komitesi adına konuşan Ali Atasoy, 2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrencinin katılımıyla ilki yapılan olimpiyatların her geçen yıl ülke ve katılımcı sayısını artırdığını söyledi.
     Atasoy, 1-16 Haziran arasında 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin, "Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla 55 il ve 99 salonda 11. kez izleyenlerin karşısına çıkacağını ifade ederek, şunları söyledi:
     "Değişik kıtalardan dili, dini, rengi farklı 2 bin Türkçe sevdalısı öğrenci, şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek. TÜRKÇEDER ve Rize Eğitimciler Derneği arasında yapılan protokol çerçevesinde olimpiyat etkinliklerinin ikincisi Rizede yapılacak. 1 Haziran Cumartesi günü Rize Yeni Şehir Stadyumunda saat 20.30da bu heyecanı bir kez daha yaşayacağız."
     25 ülkeden 90 öğrencinin yer alacağı etkinliklere katılacak ülkeler şöyle:
     "ABD, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Endonezya, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Moğolistan, Moritanya, Tanzanya, Tataristan, Tayland, Tunus, Yemen, Zambia, Irak, Demokratik Kongo."
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 11. Türkçe Olimpiyatlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER