Ağaç kütüklerini heykele dönüştürüyor

Ağaç kütüklerini heykele dönüştürüyor -Bodrumda ağaç oymacılığı yaparak birbirinden değişik figürler ortaya koyan Değirmencioğlu, babasından öğrendiği mesleğini 40 yıldır sürdürüyor


MUĞLA (A.A) - Bodrumda yaşayan Bircan Değirmencioğlu, babasından öğrendiği ağaç oymacılığı ile kütükleri heykele dönüştürüyor.
     Yalıkavak beldesine bağlı Dağbelen köyünde yaşamını sürdüren ilkokul mezunu 58 yaşındaki Değirmencioğlu, babasından öğrendiği ağaç oymacılık mesleğini 40 yıldır sürdürüyor.
     Köydeki atölyesinde ağaçtan insan ve hayvan heykelleri gibi pek çok farklı eser ortaya koyan Değirmencioğlu, yaptığı eserleri satarak geçimini sağlıyor. Eserlerini tek parça ağaç kütüğünden hayal gücünü kullanarak yapan Değirmencioğlu, eserlerinde insan ve hayvanların en ince ayrıntısına kadar yer veriyor.
     Değirmencioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürettiği eserler için hayal dünyasından esinlendiğini, model kullanmadığını söyledi. Mesleği babasından öğrendiğini anlatan Bircan Değirmencioğlu, "Rahmetli babam ağaçtan kaşık, tekne, kara saban gibi ürünler yapardı. Ben de bu işe merak saldım ve öğrendim. İlkokuldan sonra okumadım, bu işi devam ettirdim" dedi.
     Kendisinin kaşık, saban gibi eşyalar yerine insan ve hayvan heykelleri yaptığını ifade eden Değirmencioğlu, "Artık oğlumla beraber devam ediyoruz. Küçük işlerden başladı, büyük işlere doğru gidiyor. Eserlerimi tek parça ağaç kütüğünü kullanarak yapıyoruz. Bazı eserlerin yapımı, çok zor olduğu için 2 ay kadar sürdüğü oluyor" diye konuştu.
     Değirmencioğlu, 5 liradan başlayan eserlerinin fiyatının büyüklüğüne ve zorluğuna göre 5 bin liraya kadar çıkabildiğini belirterek, yaptığı eserleri atölyesinde sattığını söyledi.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Ağaç kütüklerini heykele dönüştürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER