1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -AK Parti Kayseri Milletvekili Öksüzkaya, mesaj yayımladı


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Öksüzkaya, mesajında, 2008 yılında 1 Mayısın "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanmasının kabul edildiğini, hükümetin girişimleri sonucu da 2009 yılında TBMMde kabul edilen yasa ile bu günün resmi tatil ilan edildiğini anımsattı.
     Ahmet Öksüzkaya, şunları kaydetti:
     "Hükümet olarak, kendi gelenek, kültür ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla, milletimizin bizi iktidara taşıdığı günden bu yana emekçilerimizin, tüm çalışan kesimin yanında olduk. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışını benimsemek suretiyle, emekçilerimizin sorunlarını kendi meselemiz olarak gördük, sendikalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla istişare halinde emekçilerimizin sorunlarının çözümü için çalıştık.
     Tüm dünyada çalışanların birtakım sorunları bulunmaktadır. Meselelerine çözüm aramaları ve haklarını korumaları emekçinin en tabii hakkıdır. 1 Mayısın tatil ilan edilmesi sonucu da haklı taleplerinde sesleri daha da gür çıkacak ve ilgili makamlarda yer bulacaktır. Emeğin ve emekçinin hakkının korunması ve taleplerini daha iyi bir şekilde ifade edebilmesi açısından bugünün resmi tatil ilan edilmesi çok önem arz etmektedir. Bugünün bir bayram havasında geçmesini diliyor, tüm çalışanlarımız ve ailelerinin bayramlarını tebrik ediyorum."
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER