1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş: "1 Mayıs tüm çalışanların ve dünyanın evrensel ortak değeridir"


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, 1 Mayısın tüm çalışanların ve dünyanın evrensel ortak değeri olduğunu bildirdi.
     Yurttaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, dünyadaki en kutsal hazinenin emek gücü olduğunu ve 2009 yılından bu yana 1 Mayısın resmi tatil ilan edildiğini belirtti.
     AK Parti iktidarının 1 Mayısı Emek ve Dayanışma Bayramı ilan etmesinin emek ve emekçiden yana olduğunun örneklerinden birisi olduğunu vurgulayan Yurttaş, şunları kaydetti:
     "Sendikalar ve emekten yana diğer sivil toplum kuruluşları ülkemizde işçi sınıfının hakkını arama noktasında önemli bir görev üstlenmiş olup demokrasinin gelişmesine katkılar sunmuşlardır. Sivil toplum örgütleri, sendikalar, işçi ve işveren kuruluşlarıyla birlikte geçmişte yaşanan acı deneyimlerin bir daha tekrarlanmaması için hep beraber, ortak akılla hareket etmeliyiz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, insanlarımızı tedirgin eden anlayıştan uzak, bahara girerken tüm insanların ailesiyle, arkadaşlarıyla hep birlikte bayram havasında kutlayacağı bir gün olarak anılmalıdır. Çünkü 1 Mayıs, şiddetin, kavganın, çatışma ve gerginliğin günü değil, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, mücadelenin, barışın, kardeşliğin, demokrasinin ve baharın günü olmalıdır. 1 Mayıs tüm çalışanların ve dünyanın evrensel ortak değeridir."
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER