Kuzey Yıldızı 1. Sinop Ulusal Belgesel

Kuzey Yıldızı 1. Sinop Ulusal Belgesel Film Yarışması sona erdi


SİNOP (A.A) - Sinop Valiliğince, Sinopun tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtmak üzere düzenlenen Kuzey Yıldızı 1. Sinop Ulusal Belgesel Film Yarışması sona erdi.
     Yarışmaya Sinopu konu alan 10 belgesel film katıldı. Yönetmen Özge Deniz Özkerin Denize Bakan İnceburun adlı film özendirme ödülünü alarak birinci oldu.
     Jüri üyesi Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yarışmanın ilk olması ve uzun soluklu bir film festivaline başlangıç oluşturması açısından çok önemli olduğunu söyledi.
     Tosun, Kalıcı ve kurumsal bir festivalin altyapısının sağlanabilmesi için gerekli çabanın sarf edilmesi önemli. Başvuran filmlerin Sinop halkıyla buluşturulması için gerekli hazırlık yapılmalı ve yarışma film festivali kimliğine kavuşturulmalı dedi.
     Tosun, Sinopu ifade edebilecek öykülerle bütünleştirmeden yapılmış olmaları, filmlerin bilimsellikten uzak çekilmeleri nedeniyle görüntü, ses, kurgu ve müziklendirme gibi sinema yetkinlikleri açısından yeterli olmamaları nedeniyle 1, 2 ve 3. derecelere layık eser bulunamadığını söyledi.
     Jürinin 2 ve 3üncülük ödüllerinin maddi karşılığı olan 7 bin 500 liranın tüm eksikliklerine rağmen ilk çalışmalar olarak umut verdikleri için Özendirme Ödülü olarak ve eşit şekilde dağıtılmasına oy birliğiyle karar verdiğini vurgulayan Tosun, birincilik ödülü için ayrılan 10 bin liranın ise özgün bir Sinop belgeseli yapımı için proje ödülü olarak 2013 yılında kullanılmasına oy birliğiyle karar verildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kuzey Yıldızı 1. Sinop Ulusal Belgesel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER