First Lego Ligi (FLL) Türkiye 9.

First Lego Ligi (FLL) Türkiye 9. Sezon Turnuvası -Özel SANKO Okulları bölge şampiyonu oldu


GAZİANTEP (A.A) - Özel SANKO Okulları, Türkiye Bilim Kahramanları Derneğince düzenlenen First Lego Ligi (FLL) Türkiye 9. Sezon Turnuvasında, bölge şampiyonu oldu.
     SANKOdan yapılan açıklamaya göre, Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinde yapılan turnuva, Özel Sanko Okulları ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
     Yaşlanan nüfusa genç çözümler teması ile düzenlenen turnuvaya, Gaziantepin yanı sıra Kayseri, Niğde, Mersin, Şanlıurfa, Zonguldak ve Hataydan 16 takım katıldı.
     Türkiyede İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantepin bölgeleri temsil ettiği yarışmada, takımlar robot performans, proje, takım çalışması alanlarında değerlendirildi. Takımlar oluşturdukları robotlara 2,5 dakikada kendilerine verilen görevleri yaptırırken, temayla ilgili hazırladıkları araştırmayı oluşturdukları projeyi jüriye sundu.
     Yarışmanın ödül töreninde konuşan Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
     Serin, şunları kaydetti:
     En kalıcı öğrenmenin yaparak, yaşayarak gerçekleştirildiği öğrenme şekli olduğunun en güzel örneğini oluşturan bu yarışmadan öğrenciler, geniş bir tecrübe ve bilgi birikimiylee ayrılacaklardır. 16 takımın 140 öğrenci ile yer aldığı yarışmada, bu öğrenciler arasından geleceğin mucit ve bilim adamlarının çıkacağına inanıyorum.
     Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Habib ise öğrencilerin FLLinde bilimin kolayca erişilebilir ve eğlenceli bir yol olduğunu deneyimlediklerini ifade ederek, geleceğin bilim insanı, matematikçisi, mühendisi, girişimcisi olmak için akranlarına, kardeşlerine ilham olduklarını belirtti.
     Turnuvada, Özel SANKO Okullarından yarışmaya katılan öğrenciler Berke Bektaşoğlu, Rana Uygun, Eren Ögücü, Cevdet Özen, Eren Karakullukçu, Kutay Ökten, Emircan Buldan, Oğuzhan Özkur ve Arda Gökçekden oluşan SANÇO-2 takımı, bölge şampiyonu oldu.
     Dereceye giren takımlar 16-17 Mart tarihlerinde İstanbulda yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber First Lego Ligi (FLL) Türkiye 9. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER