Yayla Gölünün Biyolojik Çeşitlilik Projesi

Yayla Gölünün Biyolojik Çeşitlilik Projesi -Buldan Yayla Gölünde karasallaşmayı önlemek ve göldeki biyolojik çeşitliliğin sürdürülmesi amacıyla hazırlanan Buldan Yayla Gölünün Biyolojik Çeşitlilik Projesi tanıtım toplantısı


DENİZLİ (A.A) - Buldan Yayla Gölünde karasallaşmayı önlemek ve göldeki biyolojik çeşitliliğin sürdürülmesi amacıyla hazırlanan Buldan Yayla Gölünün Biyolojik Çeşitlilik Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Sulak Alan Biyolojik Çeşitlilik Araştırması kapsamında bir yılda hazırlanan Yayla Gölünün Biyolojik Çeşitlilik Projesinin tanıtımı amacıyla, Denizli Valisi Abdülkadir Demir başkanlığında Denizli Ticaret Odası Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
     Toplantıda, Yayla Gölü Sulak Alan Biyolojik Çeşitlilik Araştırması Proje Koordinatörü, Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan, katılımcılar Vali Demir, Orman ve Su İşleri yetkileri ile ilçe protokolü ve sivil toplum örgütlerine çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Proje hazırlayan peyzaj firması da, gölde yapılacak aşamalı çalışma hakkında sunum yaptı.
     Denizli Valisi Demir, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, Buldan Yayla Gölünün 1. derece doğal SİT alanı olduğunu belirterek, barındırdığı bitkisel ve hayvansal çeşitlilik nedeniyle gölün son derece özel bir yer olduğunu ifade etti.
     Gölde önemli ölçüde karasallaşmanın yaşandığına ve yarıdan fazla oranda küçülmenin olduğuna dikkati çeken Demir, çalışmalara kısa sürede başlanmaması durumunda Yayla Gölünün göl olma özelliğinin yitireceğini ifade etti.
     Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğünün konuyu önemseyerek proje oluşturduğunu kaydeden Demir, toplantıda kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalarla, gölün eski özelliğine kavuşturulması için doğal yapıyı bozmadan dip çamurlarının temizlenmesi konusunun ele alındığını bildirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yayla Gölünün Biyolojik Çeşitlilik Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER