Uzaklar II geri dönüyor

Uzaklar II geri dönüyor -14 metrelik Uzaklar II isimli tekneyle yola çıkan ve Antarktikaya giden ilk Türk denizciler Osman Atasoy ve Sibel Karasu, yaklaşık 3,5 yıl süren yolculuklarının ardından başladıkları nokta olan Marma


MUĞLA (A.A) - TRT Türkün Uzaklar Antarktika projesi için, 14 metrelik Uzaklar II isimli tekneyle yola çıkan ve Antarktikaya giden ilk Türk denizciler olma başarısını yakalayan Osman Atasoy ve Sibel Karasu, yaklaşık 3,5 yıl süren yolculuklarının ardından başladıkları nokta olan Marmarise geri dönüyor.
     Osman Atasoy ve Sibel Karasunun ikinci kez çıktıkları dünya turunu 29 Kasım Perşembe günü denize açıldıkları nokta olan Marmariste sonlandıracakları bildirildi.
     Kaptan Atasoy ve Sibel Karasunun, 2012 Ocak ayının başında Güney Amerikanın güney ucunda bulunan Ateş Topraklarından yola çıktıkları ve Antarktika ana karasına şubat ayının ilk haftasında ulaştıkları belirtildi. Atasoy ve Karasunun, Antarktikaya giden ilk Türk denizcileri olarak Türk bayrağını Şiliye ait üssün komutanına teslim ettikleri kaydedildi.
     Antarktikada buzullar arasında ilerleyip, insansız ve ıssız limanlarda demirleyerek 6 hafta geçiren Uzaklar II ekibinin, penguenler, balinalar, albatroslarla zenginleşen Antarktika yaşamını da, teknelerine özel olarak yerleştirilen, tam donanımlı bir kamera ile kayda aldıkları öğrenildi. Uzaklar IInin Antarktika yolculuğunun 23 Mart 2012de, Arjantinin en güney ucundaki Ushuaia Limanında sona erdiği ifade edildi.
     Atasoy ve Karasu için Marmariste karşılama töreni düzenlenecek.
    
     Muhabir: Levent Kişi / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uzaklar II geri dönüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER