Türkiyenin Tansiyonunu Ölçüyoruz kampanyası

Türkiyenin Tansiyonunu Ölçüyoruz kampanyası -Kampanya kapsamında, Edirneye gelen sağlık TIRında vatandaşların tansiyonu ölçüldü


EDİRNE (A.A) - Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneğince başlatılan Türkiyenin Tansiyonunu Ölçüyoruz kampanyası kapsamında, Edirneye gelen sağlık TIRında vatandaşların tansiyonu ölçüldü.
     Derneğin onursal başkanı ve Ankara Üniversitesi Nefroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Oktay Karatan, İlhan Koman Parkında başlatılan kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiyede her 4 kişiden birinin tansiyon hastası olduğunu söyledi.
     Tansiyon hastalığının başta kalp, böbrek ve beyin hastalıklarına bağlı olarak ölümcül sonuçlar doğurabildiğini anlatan Karatan, vatandaşlardan özellikle tuz kullanımı konusunda daha dikkatli olmalarını, gerekirse sofralarından tuzu kaldırmalarını istedi.
     Karatan, hipertansiyon hatalığının toplumun sorunu olduğu vurgulayarak, kampanyayı, hipertansiyonun önemi ve bu hastalıktan korunma yollarını halka anlatmak için düzenlediklerini kaydetti.
     Gün boyunca vatandaşların tansiyonunun ücretsiz olarak ölçüleceği TIR, daha sonra Tekirdağ, Sakarya, Düzce ve İstanbulda gidecek.
     (MŞ-NAR)
<< Önceki Haber Türkiyenin Tansiyonunu Ölçüyoruz kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER