Gönüllü Gıda Müfettişleri, kimliklerini aldı

Gönüllü Gıda Müfettişleri, kimliklerini aldı


ADANA (A.A) - Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünün katkılarıyla yürütülen Gönüllü Gıda Müfettişliği projesinde eğitimlerini tamamlayan 35 gönüllü müfettiş kimliklerini aldı.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, valilik toplantı salonunda düzenlenen törende, Gönüllü Gıda Müfettişliği projesinin Adanalıların sağlıklı gıda tüketebilmeleri açısından çok önemli bir proje olduğunu söyledi.
     Sağlıklı gıdaya ulaşabilmenin en temel haklardan biri olduğunu ifade eden Coş, Gıda güvenliği açısından tüketicilere de görev düşüyor. Tüm tüketicilerin desteklerini bekliyoruz. Bugün eğitimlerini tamamlayarak kimliklerini almaya hak kazanan 35 arkadaşımız Adananın gıda güvenliği açısında ülke genelinde ön plana çıkmasına yardımcı olacak dedi.
     Coş, Adanalıların daha sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için gıda üretimi yapan işletmelerin düzenli aralıklarla denetleneceğini belirterek, Denetimlerden başarıyla geçen işletmelere belge vereceğiz. Bu diğer işletmelere de örnek olacak. Denetimlerde başarılı olamayan iş yerleri hakkında da cezai işlemler uygulanmaya devam edecek. Biz Adanada üretilmişse sağlıklıdır, kalitelidir algısını oluşturmalıyız diye konuştu.
     Çoş, konuşmanın ardından eğitimlerini tamamlayan 35 gönüllü gıda müfettişine kimliklerini dağıttı.
     (ZHL-İSA)
<< Önceki Haber Gönüllü Gıda Müfettişleri, kimliklerini aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER