Risk Altındaki Çocukların ve Ailelerin Rehabilitasyonu

Risk Altındaki Çocukların ve Ailelerin Rehabilitasyonu -Edirne Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, risk altında olan da ya da suça karışan çocuklara yönelik çalışmalar başlatıldı -Emniyet Müdürü Ceylan: -Bu


EDİRNE (A.A) - Edirne Emniyet Müdürlüğü, Risk Altındaki Çocukların ve Ailelerin Rehabilitasyonu projesi kapsamında çalışma başlattı.
     Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Çocuk Şube Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, madde bağımlısı çocukları kurtarmak ve onların hayata entegre olmasını sağlamak amacıyla proje başlattıklarını belirtti.
     Risk Altındaki Çocukların ve Ailelerin Rehabilitasyonu projesiyle çocukları topluma kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Ceylan, şunları söyledi:
     Proje kapsamında il merkezinde alan taraması yapılarak madde bağımlısı çocuklar tespit edildi. Uçucu madde satan bazı iş yerleri denetleniyor. Kurallara uymayan iş yerleri sözlü ve yazılı olarak uyarılıyor. Ayrıca proje kapsamında risk altında ve suça karışmış çocuklara karşı toplumda bir farkındalık oluşturulabilmesi için seminer ve tiyatro oyunları düzenlemeyi düşünüyoruz.
     Valiliğin talimatları doğrultusunda böyle bir proje başlattıklarını bildiren Cemil Ceylan, Bunlar bizim çocuklarımız, sokaklara, kaderine teslim edersek sayıları daha da artacak ve onları küçük yaşlarda kaybedeceğiz diye konuştu.
     Madde bağımlısı çocukların sadece polislerin yaptığı çalışmalarla kurtarılamayacağını ifade eden Ceylan, toplumdaki herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini belirtti.
     Ceylan, şöyle devam etti:
     Ülkemizde genellikle polisi arayalım gelsin alsın algısı var. Madde bağımlısı bir çocukla karşılaşınca Polisi arayalım gelsin gözaltına alsın diyorlar. Polis birisini alacaksa savcıyla irtibata geçip, savcı bilgisinde işlemi gerçekleştirir. Bu insanlar suç işlememişse, kendi halinde bali kullanıyorsa buna yapacağımız bir şey yok. Bunları hasta olarak değerlendiriyoruz. Bunların tedavisi için ne gerekiyorsa yapmayı planlıyoruz. Onları topluma entegre etmeliyiz.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Risk Altındaki Çocukların ve Ailelerin Rehabilitasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER