Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Tunç, Vali Kemeleki ziyaret etti


SİVAS (A.A) - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, Sivas Valisi Zübeyir Kemeleki ziyaret etti.
     Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresinde gerçekleşen ziyarette konuşan Kemelek, Sivasta hayvancılığı geliştirmek için et ve süt entegre tesisi kurulması yönünde çalışma başlattıklarını belirtti.
     Yatırımla ilgili çeşitli illerde incelemeler yaptıklarını kaydeden Kemelek, Sivas, hayvancılığın yoğun yaşandığı bölgelerden birisi. Ancak burada yaşayan çiftçilerimiz hayvanlarını kestirmek için şehir dışına çıkmak zorunda kalıyordu. Bu durum bizi tedbir almaya sevk etti. Temelini yakın zamanda atacağımız bu tesislerin Sivas ve çevre illerine faydalı olacağını düşünüyorum değerlendirmesinde bulundu.
     Kemelek, Sivasın süt üreticiliğinde de mesafe almak istediğini vurguladı.
     Tunç ise et ve süt entegre tesislerinin bölge çiftçisine önemli pazar oluşturacağını belirtti. Bu yatırımın Sivastaki üreticiler tarafından sevinçle karşılandığını ifade eden Tunç, İl Özel İdaremiz hayvancılığı geliştirmek için dev bir yatırıma imza atıyor. Bu önemli tesisin yapılmasında emeği geçen başta sayın Valimiz Zübeyir Kemeleke ve İl Özel İdaresine gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mevlüt Soysalı da ziyaret eden Tunç, tesis çalışması hakkında bilgi aldı. Tesisin mimari projesinin tamamlandığını belirten Soysal, mekanik proje çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Soysal, zemin düzeltme çalışmalarının yakın zamanda sona ereceğini ifade ederek, tesisin temelinin kısa sürede atılacağını bildirdi.
     Ziyarette, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER