Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası

Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası -Kütahyada toplanan 53 bin imzanın bulunduğu belgeler, Ankaraya gönderildi


KÜTAHYA (A.A) - Memur-Sen' class='textetiket' title='Memur Sen haberleri'>Memur Sendikaları Konfederasyonunun (Memur-Sen), kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara kılık kıyafet serbestliği getirilmesi amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında Kütahyada 53 bin imza toplandı.
     Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz sloganıyla Türkiye genelinde başlattıkları Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyasının 14 Şubatta sona erdiğini hatırlattı.
     Başlangıçta belirledikleri 10 milyon imza hedefinin üzerine çıkarak tamamlanan kampanyada topladıkları imzaları Ankaradaki Memur-Sen Genel Merkezine gönderdiklerini ifade eden Uçan, şöyle konuştu:
     Genel merkezimizde toplanan imzalar, daha sonra yönetimimiz tarafından gereği yapılmak üzere Başbakanlıka teslim edilecek. Kütahyada 53 bin imza toplandık. Darbecilerini yargılayan Türkiye, darbe anayasasıyla yönetilme hatta darbe anayasasında bile yer almayan Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlüklerini kısıtlaması ayıbından kurtulmalıdır. Türkiyenin en büyük sivil toplum örgütü ve memur sendikaları konfederasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini, imza kampanyamızla Sayın Başbakana iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMMnindir, siyaset kurumunundur. Milletimiz, kampanyaya katılarak üzerine düşeni yapmıştır. Bu kampanya sürecinde bize destek olan bütün kişi ve kurumlara da ayrıca teşekkür ederiz.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER