Olması Gereken Gençlik konulu konferans

Olması Gereken Gençlik konulu konferans -Yazar Emine Şenlikoğlu, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa katıldı


ERZURUM (A.A) - Yazar Emine Şenlikoğlu, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansa katıldı.
     Şenlikoğlu, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen Olması Gereken Gençlik konulu konferansta, ailelerin çocuk yetiştirirken dikkat etmesi gereken konuları anlattı.
     Kendi hayatından da örnekler veren Şenlikoğlu, ailesiyle İstanbula taşındıklarında 10 yaşında olduğunu belirterek, Meslek sahibi olayım diye babam beni modaevine verdi. Hayatımda ilk defa oruç yiyen, sigara içen kadınlar görüyordum. Hayatımda ilk defa kadın gibi giyinen bir erkek görüyorum dedi.
     Modaevi sahibinin başörtüsünü çıkarmasını istediğini anlatan Şenlikoğlu, başörtüsünü çıkarmadığı için işten kovulduğunu ifade etti.
     Babasının kendisini okutmadığını anlatan Şenlikoğlu, Yaşımdan büyük gösterdiğim için babam beni okula göndermedi. Oysa köye okul yaptırmıştı. 20 yaşımdan sonra ilkokulu, 40 yaşımdan sonra ortaokulu ve liseyi bitirdim. Kitaplarımı film yapmak için 50 yaşımdan sonra üniversiteyi bitirdim diye konuştu.
     Şenlikoğlu, İstanbulda Hristiyanların kapı kapı gezerek din propagandası yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Hiçbir şey, kişinin kendi araştırmak istediği konuya ilgi duyması veya onun üzerine yoğunlaşması gibi değildi. Hristiyanlar, İslamı anlattıkça daha da dinden soğuyordum. Cımbızla bazı ayetleri seçip çarptırarak anlatıyorlardı. Tabi bilmediğiniz için inanıyorsunuz. Daha sonra kendim araştırmak istedim ve İslamı öğrendim.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Olması Gereken Gençlik konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER