Büro Memur

Büro Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Aksoy: -Hükümet sanığa, müştekiye, mağdura nasıl düzenleme yapıyorsa, adliye personeli için de aynı şekilde düzenleme yapmalı


ERZURUM (A.A) - Büro Memur-Sen Erzurum Şube Başkanı Erten Aksoy, Hükümet sanığa, müştekiye, mağdura nasıl düzenleme yapıyorsa, adliye personeli için de aynı şekilde düzenleme yapmalı dedi.
     Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığında çalışan personelin mali ve özlük haklarının verilmesi noktasında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
     Adalet Bakanlığı personellerinin zaman farkı gözetmeksizin 24 saat çalıştıklarını belirten Aksoy, şöyle konuştu:
     24 saat üzerinden çalışan kurumların başında Adalet Bakanlığı gelir. Ülkemizde, ceza mahkemeleri kanununda yapılan değişiklikle, sanık yakalandığında, 24 saat içerisinde gece veya gündüz ister gece saat 03.00 olsa bile hakim huzuruna çıkarmak gerekiyor. Hükümet sanığa, müştekiye, mağdura nasıl düzenleme yapılıyorsa, adliye personeli için de aynı şekilde düzenleme yapmalı. Mağdur ve sanığın lehine veya yargılamanın hızlandırılmasına ilişkin güzel bir düzenleme. Bunun uygulayıcıları lehine de aynı güzellikle düzenlemeler yapılmalı.
     Aksoy, Adalet Bakanlığında görev yapan memurların en az yüksek okul mezunu olduğunu ve bir çoğunun doktora yapan kişilerden oluştuğunu ifade etti.
     CMKde, 1940lı yılların uygulanmalarının bulunmadığını anımsatan Aksoy, şunları kaydetti:
     Adliyelerde çalışan arkadaşlarımızın çok kalifiyeli elemanlar olması gerekiyor. Artık adliye binalarında çalışanlar bugün eğitim seviyesi asgari yüksek okul mezunu veya fakülte mezunu doktora yapanlardan oluşuyor. Ama böyle bir yerde sen, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 1940lı yıllarda uygulanan haklarını uyguluyorsan olmaz. Nasıl CMKda 1940ların uygulamasını yapmıyorsan, TCKda 1940lı yılların uygulamasını yapmıyorsan, o zaman 657ye tabi memurlar içinde yapmaman lazım.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Hasan Özkal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER