Ocak

Ocak-Mehmetçiğin Dünyası sergisi sona erdi -Sergiyi yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - Anadolu Ajansının, Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla hazırladığı ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde beğeniye sunulan Ocak-Mehmetçiğin Dünyası fotoğraf sergisini bir haftada yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti.
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri boyutlarının yanı sıra insani yönlerini tanıtan, 28 ayrı mekanda çekilen 35 bin kare fotoğraf ve saatler süren video çekimleri arasından özenle seçilen 160 fotoğrafın yer aldığı sergi sona erdi.
     Açılışını 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bazı bakanlar ile kuvvet komutanlarının yaptığı sergi yoğun ilgi gördü.
     AA muhabirleri, foto muhabirleri ve kameramanlarının çalışmalarının yer aldığı sergiyi, 18 Mart tarihinde yaklaşık 700 kişi gezdi. Sergi, açık kaldığı bir haftalık sürede ise yaklaşık 5 bin kişi tarafından ziyaret edildi.
     Öte yandan, çalışmanın en çarpıcı karelerinden oluşan ve satışa sunulan kitaptan elde edilecek gelir, TSK Mehmetçik Vakfına bağışlanacak.
    
     -Sergi-
    
     Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde 18 Martta beğeniye sunulan serginin açılış törenine, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özelin yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katılmıştı.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER