Kudüs Şairi İnan, memleketi Şanlıurfada anıldı

Kudüs Şairi İnan, memleketi Şanlıurfada anıldı -Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: Mehmet Akif İnan adına Arakanlı Müslümanlar için Bangladeşte 200 öğrenci kapasiteli yetimhane yapıyoruz -1930 yılında kadına seçme hakkı, 1


ŞANLIURFA (A.A) - Memur-Sen Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Şair Mehmet Akif İnan, vefatının 13. yılında memleketi Şanlıurfada anıldı.
     Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan için Şanlıurfa Belediye Konferans ve Nikah Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, sendikanın kurucu genel başkanı adına bir belgesel çalışması yapma hazırlığında olduklarını söyledi.
     Mehmet Akif İnanın 1992 yılında Eğitim Bir-Seni, 1995 yılında da Memur-Seni kurduğunu hatırlatan Gündoğdu, memur sendikacılığının temellerini atan İnana minnettar olduklarını dile getirip, şunları kaydetti:
     Şair İnan, Mescid-i Aksa şiiriyle insanların gönlünde Kudüs Şairi olarak adeta taht kurdu. Ona yakışır şekilde, onlarca Filistin mitingi yaptık. Onlarca kez Filistine yardım kampanyalarına öncülük ettik. Yardım kuruluşlarıyla onlarca Filistinliye de sahip çıktık. Bu seneye kadar yurt dışına eser yapmaya yasal yetkimiz yoktu, bu yıl onu da aldık. Mehmet Akif İnan adına Arakanlı Müslümanlar için Bangladeşte 200 öğrenci kapasiteli yetimhane yapıyoruz. İhtiyaç için belirlenen paranın büyük bir kısmını genel merkezimiz ayırdı. Kalan küçük miktar da umuyorum kısa sürede temin edilir. Bu yetimleri hayata atılıncaya kadar Memur-Sen ailesi olarak sahipleneceğiz. Şimdilerde ise ciddi oranda Suriyeye yardım kampanyasına destek veriyoruz. Bu bir vicdanı görevdir. Bize sığınan komşumuza iyi ev sahipliği yaptığımız kanaatindeyim. Ama ülkemize ve evimize gelemeyen ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimiz de bizi bekliyor. Bizim adım atmadığımız yere kimsenin gitmesi de mümkün değil, bu bilinçle desteklerimizi sürdürelim.
    
     -Başbakanı seçen kadın, ne giyeceğini seçme hakkına sahip değil-
    
     Konuşmasında kılık kıyafet yönetmenliğine eleştiride bulunan Gündoğdunun, 1930 yılında kadına seçme hakkı, 1934 yılında seçilme hakkı vermişiz. Yıl 2012, Başbakanı seçen kadın, ne giyeceğini seçme hakkına sahip değil sözleri salondakilerden uzun süre alkış aldı.
     Ahmet Gündoğdu, sözkonusu yönetmenliğin bir an önce değiştirilmesini hükümetten beklediklerini sözlerine ekledi.
     Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Memur-Sen İl Başkanı Mahmut Atçının da birer konuşma yaptığı program, Akif İnanın hayatının slayt eşliğinde anlatılmasıyla devam etti.
     Şair İnanın torunu İsra Nur İnanın da dedesinin şiirini okuduğu program, şiir dinletisi ve ilahiler eşliğinde sona erdi.
     Etkinliğe, İnanın ailesi, bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Kudüs Şairi İnan, memleketi Şanlıurfada anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER