Çılgınlık! 'En büyük kaşif' dünyada bir ilke imza atıyor

Guinness'e göre "Yaşayan en büyük kaşif'' bugün çılgınca bir işe kalkışıyor.

Çılgınlık! 'En büyük kaşif' dünyada bir ilke imza atıyor

Guinness Rekorlar Kitabı'nın ''yaşayan en  büyük kaşif'' olarak nitelendirdiği İngiliz Ranulph Fiennes, bugün en soğuk gezisine çıkıyor.

Sir Ranulp Fiennes, Güney Afrika'dan ayrılmadan bir gün önce ''bilinmeze doğru gittiklerini' belirtti.
         
Yanında 5 kişiyle 6 ay sürecek geziye çıkacak 68 yaşındaki Fiennes, ''40 yıldır keşifler yapıyoruz. Birçok dünya rekoruna imza attık. Antarktika'da biri 1979, diğeri 1992'de iki büyük rekorumuz var. Ancak bunlar yazındı'' dedi.
         
Fiennes ''Kış yolculukları konusunda kimseden daha deneyimli değiliz. Kimse kışın burayı geçmedi dolayısıyla bilinmeze doğru yola çıkıyoruz'' diye konuştu.
         
2009'da 65 yaşında Everest'e tırmanan Fiennes, uçak ve gemilerin 8 ay boyunca Antarktika'ya uğramadığını, yalnız olduklarını ve ölebileceklerini vurgulayarak, bir yıl yetecek yiyecek ve içecek götürdüklerini ve yanlarında bir doktor bulunduğunu ifade etti.
         
''Buz ekibi'', hazırlıklarını ve eğitimlerini tamamlayarak bugüne dek  yapılan ilk Antarktika kış keşif gezisine çıkıyor. Bu geziyle, körlük ile mücadele etmek için oluşturulan küresel hayır girişimi ''Görmek İnanmaktır''a 10 milyon dolar toplamaya çalışılacak.
         
Dünyanın en soğuk gezisi olan, çoğunluğu zifiri karanlıkta ve sıfırın altında 90 derecelerde, yaklaşık 4 bin kilometrelik yolculukta keşif ekibi, kış boyunca uçak ve gemilerin karanlık ve yakıtın donma riskinden dolayı kıta içine doğru girememesi nedeniyle herhangi bir arama kurtarma olanağı mevcut olmadan kendi kendilerine yetmeye mecbur kalacak.
         
Kutup buzullarını ilk geçen kişi ve Everest'e tırmanan en yaşlı kişisi olan Sir Ranulph Fiennes, Antarktika'yı destek olmadan geçen ilk kişi ve kutup ekseninin etrafını gemiyle dolaşan yaşayan tek insan unvanının da sahibi.
<< Önceki Haber Çılgınlık! 'En büyük kaşif' dünyada bir ilke imza atıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER