Korsan taksi uyarısı

Korsan taksi uyarısı -Espiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kürtün: -Yolcularımıza, devletine vergi ödeyen, ticari araç sahiplerini tercih etmelerini tavsiye ediyoruz


GİRESUN (A.A) - Espiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şeref Kürtün, yolculara, vergi ödeyen ticari araçları tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.
     Kürtün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, korsan taşımacılık yapan sürücülerin araçlarına binen yolcuların güvenlik açısından büyük bir risk taşıdıklarını belirtti.
     Taksi ve minibüs taşımacılığı yapan şoförleri ilgilendiren 6321 sayılı kanunda değişiklik yapıldığını hatırlatan Kürtün, 3 Haziran 2012 tarihinde ve 28312 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2918 sayılı Trafik Kanununun korsan taşımacılık yapan araç sahiplerine 2012 yılı için 650 lira, taksi ve minibüse yolcu olarak binen şahıslara da idari para cezası uygulanacak. Araç bir defa yakalandığında 15 gün, ikinci defa yakalandığında 60 gün trafikten men cezası alacak diye konuştu.
     Yolcularımıza devletine vergi ödeyen, ticari araç sahiplerini tercih etmelerini tavsiye ediyoruz diyen Kürtün, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun yıllardır gerçekleştirmek istediği korsan taşımacılığın önlenmesi amacının büyük ölçüde hayata geçirildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fikret Bıyık / Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Korsan taksi uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER