Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk:

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk: Bütün bu acılı ve haksız süreçlere rağmen, diyaloğun ve birlikte yaşamanın koşullarını yaratacak bir siyaseti hedefimizden asla ve asla çıkarmıyoruz.


DİYARBAKIR (A.A) - Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Bütün bu acılı ve haksız süreçlere rağmen, diyaloğun ve birlikte yaşamanın koşullarını yaratacak bir siyaseti hedefimizden asla ve asla çıkarmıyoruz dedi.
     Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevinde düzenlenen toplantıda konuşan Türk, herkesin Ortadoğuda yaşanan değişimin farkında olduğunu, siyasal sürecin hiç bir zaman gündemlerinden düşmediğini söyledi.
     Kürtlerin Ortadoğudaki halklarla eşit, kardeşçe, paylaşımcı bir anlayışla kucaklanması halinde, Ortadoğuda istikrarın gerçekleşeceğini savunan Türk, şöyle dedi:
     Bugün Suriyede diktatörler devrilirken, yerine kimlerin geleceği konusunda dünyanın endişeli bir sürecin içine girdiğini görüyoruz. Çünkü burada eksik olan bir demokrasi kültürüdür. Değişim ve dönüşüme öncülük edecek bir kurumsallaşmanın olmadığını görüyoruz. Başından beri asla ve asla vazgeçmediğimiz şey, Ortadoğudaki halkların kardeşliği, halkaların düşmanlığına izin vermeyeceğimiz. Düşmanlığın gelişmesine karşıyız ve düşmanlığın ortaya çıkmaması için de ortak aklın ortaya çıkması için çaba veriyoruz. Bütün bu acılı ve haksız süreçlere rağmen, diyaloğun ve birlikte yaşamanın koşullarını yaratacak bir siyaseti hedefimizden asla ve asla çıkarmıyoruz. Barış için çabalarımızı yine büyüteceğiz. Bu konudaki çabalarımızı geliştireceğiz. Barış her halkın onurunu koruyarak ve her halkın taleplerini saygıyla karşılayacak bir mantıkla ele alınmalıdır. Bu konudaki çalışmaların hızlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Oslo görüşmelerinde olduğu gibi bir diyalog ortamının yeniden başlaması gerektiğine inanıyoruz. Bu halklarımızın yararınadır. Tüm bunlara rağmen yüreğimizdeki eşitlik, kardeşlik duyguları güçlü olduğu için halkların bir ayrışmayla asla ve asla karşı karşıya gelmesini istemiyoruz.
     Toplantıya Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğlukta katıldı.
    
     Muhabir: Sema Kaplan- Şaban Yılmaz
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER