Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Verenel Derneği Kocaeli Temsilciliği tarafından toplanan kuru gıda, giyecek ve hastane malzemesi, bir tıra yüklenerek Suriyeye gönderildi (Fotoğraflı - Görüntül


KOCAELİ (A.A) - Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında, Verenel Derneği Kocaeli Temsilciliği tarafından toplanan kuru gıda, giyecek ve hastane malzemeleri, bir tıra yüklenerek Suriyeye gönderildi.
     Körfez ilçesi Tütünçiflik Mahallesinde gerçekleştirilen tören öncesinde AA muhabirine açıklama yapan derneğin Kocaeli temsilcisi Mustafa Gürdal, kampanyaya destek vererek Suriyedeki insanlık vahşetine sessiz kalmamak adına yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Suriyeye giden arkadaşlarının, kendilerine bölgedeki durumun anlatılan ve görünenlerden daha çarpıcı olduğunu söylediğini anlatan Gürdal, bölgeye giden bir arkadaşının, Gölcükte yaşanan deprem sonrası oluşan yıkımın 10 kat daha fazlası Suriyede yaşanıyor dediğini aktardı.
    
     -Oradaki kan durana kadar yardımlarımız devam edecek-
    
     Gürdal, Suriyedeki insanların birçok açıdan zorluk yaşadığını dile getirerek, insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeleri bulamadıklarını kaydetti.
     Yardım kampanyası kapsamında derneklerinin Türkiye genelindeki ilk hedefinin 60 tır olduğunu belirten Gürdal, bir haftada bir tır dolusu kuru gıda, giyecek ve hastane malzemesinden oluşan 26 tonluk yardımı hazırladıklarını bildirdi.
     Gürdal, yardımın kısa sürede toplanmasından dolayı Kocaeli halkına teşekkür ettiğini dile getirerek, İnsanlar ceplerindeki son parayı verdi. Yeni alınan kabanları getirerek bağış yaptılar. Oradaki kan durana kadar yardım çalışmalarımız devam edecek diye konuştu.
     Yardım tırı, okunan duaların ardından yola çıktı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız - İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER