Kamuda Kılık

Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza kampanyası


TOKAT (A.A) - Tokatta, Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza kampanyası kapsamında imza standı açıldı.
     Memur-Sen Tokat İl Başkanı Suat Mantar, yeraltı çarşısı üzerine açılan imza standına vatandaşları davet etti. Kampanya sonunda toplanacak imzaları Başbakanlığa sunacaklarını ifade eden Mantar, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetiyle ilgili her şeye müdahale edildiğini iddia ederek, Saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğuyla ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. Referandumda kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimiz bilsin ki, kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır ifadelerini kullandı.
     İmza kampanyası kapsamında başörtüsü yasağının kalkmasını talep edeceklerini belirten Mantar, 30 günde toplayacağımız imzaları Başbakanlıka sunduktan sonra konuya ilgi ve destekleri için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz dedi.
     Açıklamanın ardından üyeler, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliği protesto etmek için imza standına kravatlarını astı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER