Kadına Yönelik Şiddeti Önlemede Medyanın Rolü

Kadına Yönelik Şiddeti Önlemede Medyanın Rolü konferansı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede Kadına Yönelik Şiddeti Önlemede Medyanın Rolü konulu konferans düzenlendi.
     Gümüşhane Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Sağlık Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Akyazı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
     Konferansın açılışında konuşan Prof. Dr. Vatandaş, üniversitede farklı sesler, farklı yüzler ve görüşlerin dillendirilmesinin kendileri için onur verici olduğunu belirtti.
     İnsanın olduğu her yerde şiddetin var olduğunu ifade eden Vatandaş, Türkiyede her 3 kadından biri fiziksel şiddete uğruyor. Bu şekliyle dünyada kötü bir sıralamadayız. Sorunun çözümü noktasında kaynağın tespiti büyük önem arz etmektedir dedi.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Hürriyet Gazetesi yazarı Neşe Hacısalihoğlu da kadınların çok azının, şiddet gördüğünde devlete başvurduğunun tespit edildiğini kaydetti.
     Hacısalihoğlu, şiddet mağdurlarının yardım almak istediklerini fakat nereye müracaat edeceklerini bilmediklerini belirterek, En çok yaşlılar şiddet görüyor. Çocuklarına şiddet uygulayan anne ve babalar da var. Aile içi şiddet fiziksel, sosyal, ekonomik, sözel-duygusal ve cinsel olarak sınıflandırılabilir diye konuştu.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kadına Yönelik Şiddeti Önlemede Medyanın Rolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER