Kadına yönelik şiddete halaylı protesto

Kadına yönelik şiddete halaylı protesto -Edirnede bir grup kadın One Billion Rising etkinliğine halay çekerek katıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirnede bir grup kadın, One Billion Rising/Bir milyar ayaklanıyor etkinliği kapsamında, kadına yönelik şiddeti halay çekerek protesto etti.
     Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi organizasyonunda bir araya gelen kadınlar, dünya çapında düzenlenen Bir milyar ayaklanıyor etkinliği kapsamında Saraçlar Caddesinde toplandı.
     Grup adına konuşan Pınar Balkürleyen, dünya kadınları olarak, 14 Şubat Sevgililer Gününde hediye almak yerine kadına yönelik şiddeti dans ederek protesto etmek için toplandıklarını söyledi.
     Dünya genelindeki kadına yönelik şiddet olaylarından örnek veren Balkürleyen, Dünya kadınları olarak, kendimize yapılan bu işkencelere dur diyebilmek, sesimizi duyurabilmek için hem ilginç hem de çok güzel bir protesto gerçekleştiriyoruz, dans ederek ayaklanıyoruz. Duyarlı herkesi şiddete karşı çıkmaya, öfkemizi haykırmaya, sesimizi duyurmaya yanımıza çağırıyoruz ve biliyoruz ki, bir milyar kadının dans etmesi devrimdir diye konuştu.
     Bir süre slogan atan ve düdük çalan kadınlar dans etmelerinin ve halay çekmelerinin ardından dağıldı.
     Gruba Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da destek verdi.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Kadına yönelik şiddete halaylı protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER