Kadın Çiftçiler Yarışıyor

Kadın Çiftçiler Yarışıyor -Sivas elemelerinde merkez ilçeden yarışmaya katılan Keziban Üzümcü birinci oldu


SİVAS (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının düzenlediği Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi yarışmasının Sivas elemelerinde merkez ilçeden yarışmaya katılan Keziban Üzümcü birinci oldu.
     Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya, 16 ilçeden 16 kadın yarışmacı katıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, yarışmanın 10 yıldır düzenlendiğini belirterek, geçen yıl bölge birinciliği ve Türkiye ikinciliği elde ettiklerini anımsattı.
     Yarışmanın özendirici olduğunu ifade eden Aslan, aynı zamanda çiftçi kadınların bilgilerini sınamalarına fırsat tanıdığını söyledi.
     Yarışmada geçen yıl bölge birincisi ve Türkiye ikincisi olan Fatma Güzel de dünyada tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolü kadınların oynadığını, tarımda erkeğin en büyük destekçisinin kadın olduğunu vurguladı.
     Küçük ölçekte çiftçilik yapanların çoğunluğunun kadın emeğiyle ayakta durduğunu anlatan Güzel, tarımda sürdürülebilirlik için kadınların öneminin anlaşıldığını aktardı.
     Konuşmaların ardından yapılan yarışmada, merkez ilçe temsilcisi Keziban Üzümcü 140 puanla birinci oldu. Yarışmada, Şarkışla ilçesinden Gülseren Aşar ikinciliği, Gemerek ilçesinden de Fatma Kavut üçüncülüğü elde etti.
     Yarışmanın ardından Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve eşi Zehra Kemelek dereceye giren çiftçilere çeşitli ödüller verdi.
     İl birincisi Üzümcü, 29 Mayıs 2013te Gümüşhanede yapılacak bölge yarışmasında Sivası temsil edecek.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Kadın Çiftçiler Yarışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER