Gönül Elçileri Denizli Buluşması

Gönül Elçileri Denizli Buluşması -Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan: Türkiye genelinde 307 bin 600 gönül elçisine ulaştık. Denizlide de bu projeye 8 bin 756 kişi destek veriyor -Gönüllü olarak yardım etmek, s


DENİZLİ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Gönül Elçisi Projesi kapsamında Türkiye genelinde 307 bin 600 gönül elçisine ulaştıklarını, Denizlide de bu projeye 8 bin 756 kişinin destek verdiğini bildirdi.
     Asan, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri/Denizli Buluşması toplantısında yaptığı konuşmada, yardımı çok seven bir milletin mirasçıları olunduğunu belirterek, Çünkü yaratılanı yaratandan ötürü sevmek, bizim adeta kanlarımıza kadar işlemiş bir özelliğimiz. Bununla da her zaman gurur duyuyoruz dedi.
     Asan, bakanlığın iki yıl önce kurulduğunu, bu süre içerisinde insanların heyecan ve desteğini gördüklerini ifade etti.
     Kadın, çocuk, yaşlı, engelli ve yoksul insanlar için çeşitli uygulamalar ve politikalar geliştirdiklerini dile getiren Asan, şöyle konuştu:
     Bakanlık olarak 35 bin çalışan personelimiz var. Bunu 3 katına dahi çıksak, yine de yapacağımız işler bu kadar kişi ile yapılabilecek durumda değil. Bizim gönüllülerin desteğine ihtiyacımız var. Bunun için Gönül Elçisi Projesini başbakanımızın eşi Emine Erdoğanın himayesiyle başlattık. Projede geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye genelinde 307 bin 600 gönül elçisine ulaştık. Denizlide de bu projeye 8 bin 756 kişi destek veriyor. Gönüllü olarak yardım etmek, sadece o kişinin değil gönüllülerin de dünyaya bakış açısını değiştiriyor. Projede emeği olanlara teşekkür ediyorum. Bu projeyi daha da geliştireceğiz. Güzel olacak inşallah.
     Aşkın Asan, Gönül Elçileri Projesinin bakanlığın en üst projesi olduğunu, iki yıl içinde 6 projeyi daha hayata geçireceklerini bildirdi.
    
     -549 çocuk, aile yanına yerleştirildi-
    
     Bakanlığın projelerinden birinin Koruyucu Aile Projesi olduğunu söyleyen Asan, şunları kaydetti:
     Bakanlığımız Önce Çocuk sloganıyla ilk işlere başladı. Geleceğimiz çocuklar olduğu içim sistemimizde çocuklara yönelik problem olan alanları inceledik. Gördük ki, insanımız kendisine emanet edilen çocukları korumada çok istekli. Projede kampanyanın çok büyük etkisini gördük. Çünkü çok büyük bir başarı sağladık. Türkiye geneline 2 bin 170 kişi Koruyucu aile olmak istiyorum diye başvuru yaptı. Bu sayı sadece üç ay içerisinde tüm zamanların 2 katı oldu. Bu kampanyada 549 çocuk, aile yanına yerleştirildi. Projeler devam edecek.
    
     -Aile Eğitim Programı-
    
     Eğitimleri bir şekilde yarıda kalan lise ve üniversite seviyesindeki kadınların, eğitimlerini tamamlamaları konusunda da bir proje hazırlığında olduklarını belirten Asan, Türkiyede özellikle kadınlarda iyi değiliz. Bunu değiştirmemiz lazım. Eğitimleri yarıda kalanlar için bu projeyi de Koruyu Aile Projesinden sonra hayata geçireceğiz ifadelerini kullandı.
     Toplantıda Aşkın Asanın konuşmasının ardından, Aile Eğitim Programını tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Denizli Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER