Fenamizah yapmıyorlar

Fenamizah yapmıyorlar -İnternetin ilk uluslararası online mizah dergisi Fenamizah, dünyanın dört bir yanından gelen karikatürleri okuyucuyla buluşturuyor -Yayın Yönetmeni Aziz Yavuzdoğan: Mizahçı, her an her şeyi yapa


ESKİŞEHİR (A.A) - Yıldız Gündoğmuş - İnternetin ilk uluslararası online mizah dergisi Fenamizah, her sayısında en az 40 ülkeden 65 karikatüristin eserlerini okuyucuyla buluşturuyor.
     Fenamizahın Yayın Yönetmeni aynı zamanda Karikatürcüler Derneği Genel Sekreteri Aziz Yavuzdoğan, Yayın Kurulu Üyeleri Ekrem Borazan ve Osman Yavuz İnal ile birlikte bir sergi açılışı için geldikleri Eskişehirde AA muhabirine, dergi hakkında açıklamalarda bulundu.
     Son dönemde baskı maliyetlerinin fazla olması ve gelişen teknolojiyle birlikte daha fazla kitlelere ulaşmak amacıyla internet üzerinden dergicilik yapmaya başladıklarını anlatan Yavuzdoğan, Mizahçı, her an her şeyi yapabilir dedik, internet aracılığıyla uluslararası bir dergi çıkardık dedi.
     Derginin sloganının, Neye güldüğümüzü düşünelim olduğunu vurgulayan Yavuzdoğan, herhangi bir ideolojiyi dergilerinde yansıtmadıklarını savunarak, toplumun her kesiminden olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.
     Bu ay 8inci sayısının yayınlandığı 48 sayfalık e-dergide, her ay en az 40 ülkeden 65 civarı karikatüristin eserlerinin yayınlandığını kaydeden Yavuzdoğan, karikatürlerin İngilizce, Türkçe ve yazısız çizimlerden oluştuğunu aktardı.
     Yavuzdoğan, Türkiyeden ve dünyadan tanınmış karikatürcülerin yanı sıra, genç çizerlerin çalışmalarının da bulunduğu dergide, ülke gündemini yansıtan karikatürler, çizgi romanlar, bant karikatürler, mizah yazıları ve öykülerinin yer aldığını bildirdi.
     Eserlerin hepsinin, sahipleri tarafından kendilerine gönderildiğine işaret eden Yavuzdoğan, dergide izinsiz karikatür kullanılmadığını dile getirdi.
    
     -Dünyanın dört bir köşesinden gelen karikatürleri, okuyucularımızla buluşturuyoruz
    
     Yavuzdoğan, yurt içi ve yurt dışındaki bütün karikatüristlerle sürekli diyalog halinde olduklarını belirterek, Her sayıda karikatürcü sayımız değişiyor. Aramıza yeni ülkelerden, yeni karikatüristler katılıyor. Şimdiye kadar başta Türkiyeden olmak üzere Mısır, İspanya, Ukrayna, Rusya, Hırvatistan, Özbekistan, Makedonya, İran, Hindistan, Arjantin, Brezilya, Azerbaycan gibi dünyanın dört bir köşesinden gelen karikatürleri okuyucularımızla buluşturuyoruz diye konuştu.
     Derginin www.fenamizah.com adresinden, ücretsiz olarak okunabileceğini açıklayan Yavuzdoğan, isteyenlerin dergiyi, PDF dosya halinde bilgisayarlarına indirebileceğini ya da yazıcıdan dijital baskı alarak okuyabileceklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Fenamizah yapmıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER