Ergenekon davasında avukatların darp edildiği iddiası

Ergenekon davasında avukatların darp edildiği iddiası -Avukat Murat Ergün, 11 Marttaki duruşmada yaşanan arbede sırasında yaralandığını belirterek, salonda görevli jandarma personeli hakkında suç duyurusunda bulundu (Fotoğr


İZMİR (A.A) - Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Hasan Iğsız, Alaattin Sevim ve Mustafa Balbayın avukatı Murat Ergün, 11 Marttaki duruşmada yaşanan arbede sırasında yaralandığını belirterek, salonda görevli jandarma personeli hakkında suç duyurusunda bulundu.
     Avukat Murat Ergün, İzmir Adliyesi Barosu Biriminde İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi.
     Ergün, duruşmada verilen arada, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürkün bulunduğu izleyiciler kısmından tartışma seslerinin gelmesi üzerine oraya gittiğini, mahkeme başkanının salonun boşaltılması yönünde bir talimatının bulunmamasına rağmen bir kısım jandarma personelinin Sertel, Çam ve Köktürkü salondan çıkarmaya çalıştıklarını anlattı.
     Eylemlerinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle jandarmayı uyarması üzerine, üsteğmen rütbesinde bir personelin kendisinin üzerine yürüdüğünü, binbaşı rütbesindeki bir personelin eline vurduğunu ve diğer jandarma personeline Atın bunu dışarı diye emir verdiğini kaydeden Avukat Ergün, jandarma personelinin kendisine fiziki müdahalede bulunduğunu, boynundan, boğazından çekerek, vurarak, tekmeleyerek duruşma salonun dışına atmaya çalıştığını öne sürdü.
     Avukat Ergün, yaşanan bu olay üzerine salondaki sağlık ekiplerinin kendisine tıbbi müdahalede bulunduğunu kaydederek, kimliği kamera kayıtlarıyla tespit edilebilecek jandarma binbaşı, jandarma üsteğmen ve diğer jandarma er personeli hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı eliyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
    
     -Barodan kınama-
    
     Baro Başkanı Pekdaş da, meslektaşlarına yönelik saldırıyı kınadıklarını, saldırının hukuk devletine karşı yapılmış bir saldırı olarak kabul edilmesi gerektiğini, yetkilileri göreve davet ettiklerini dile getirdi.
     Silivri Cezaevi sınırları içindeki duruşma salonunun, mahkeme heyeti tarafından kameralardan sürekli olarak izlendiğini, buna rağmen mahkeme heyetinin avukatlara yönelik darp fiillerine karşı hiçbir müdahalede bulunmadığını savunan Pekdaş, şunları kaydetti:
     Fakat duruşmanın sonunda, bir gün önceki duruşmada yaşanan olaylar nedeniyle jandarma tarafından tutulan 4 ayrı tutanak ve kamera kayıtları incelenerek kolluk güçlerine fiili mukavemet ve saldırıda avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir. Oysa adli bir yargılamada avukata yönelik saldırıya engel olunmak gerekeceği gibi duruşma salonunda avukatlara yönelik darp fiilini gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulunulması, objektif davranılması gerekirdi. Ama mahkeme jandarma tarafından gerçekleştirilen darp fiilini görmezden gelmiş, sadece avukatları hedef almıştır. Avukat ve savunma yoksa adalet de yoktur, hukuk devleti de. Saldırıya uğrayan meslektaşımızın sonuna kadar arkasında varız.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Ergenekon davasında avukatların darp edildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER