BASK Genel Başkanı Akay:

BASK Genel Başkanı Akay: -Sağlık personelinin geleceğiyle fazla oynanmamalı, çalışanlar diken üzerinde duracak ruh haline getirilmemeli


HATAY (A.A) - Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, sağlık personelinin geleceğiyle fazla oynanmaması ve çalışanların diken üstünde duracak ruh haline getirilmemesi gerektiğini belirtti.
     Akay, istifa eden Metin Yılmazın yerine BASK İl Temsilcisi görevine getirilen Abdullah Güle yetki verme töreninde yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
     Sağlık çalışanlarının hata kabul etmeyen kutsal bir görevi özveriyle yaptığını ifade eden Akay, Sağlık personelinin geleceğiyle fazla oynanmamalı, çalışanlar diken üzerinde duracak ruh haline getirilmemeli. Sağlık çalışanlarının ekonomik, sosyal, mesleki ve çalışma koşullarına ilişkin sorunlarıyla ilgili kafa yorulmalı. Bunlar, sosyal taraflarla paylaşılarak en güzel şekilde hizmet verilmesini temin edecek bir yol bulunmalı diye konuştu.
     Kamu görevlilerinin, kendi hesabına çalışan kişiler olmadığını vurgulayan Akay, kamu çalışanlarının tarafsız, adaletli ve hakkaniyetli hizmet vermek zorunda olduklarını, getirilmeye çalışılan esnek çalışma ilişkisi ve performansa dayalı ücret sisteminin kamu görevlisinin tarafsızlığını ortadan kaldıracağını savundu.
     Suriyedeki olaylara da değinen Akay, savaşların en büyük felaketlerden biri olduğunu ve insanlığın bu felaketten olabildiğince uzak durması gerektiğini kaydetti.
     Suriyede yaşanan olaylardan en fazla etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu, hükümetin Suriye konusundaki politikasını gözden geçirmesi gerektiğini belirten Akay, Suriyeden gelen insanların dramının da paylaşılması gerektiğini, bu konuda kapıların kapatılmasının mümkün olmadığını söyledi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber BASK Genel Başkanı Akay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER