Deprem Bilinçlendirme semineri

Deprem Bilinçlendirme semineri -Sakaryanın Adapazarı ilçesinde ilkokul öğrencilerine içinde deprem kitapçığı bulunan çantalar dağıtıldı -AKUT Başkanı Mahruki: -Çağdaş dünyada hepimizin birlikte hareket etmesi gerekiyor


SAKARYA (A.A) - Sakaryanın Adapazarı ilçesinde ilkokul öğrencilerine içinde deprem kitapçığı bulunan çantalar dağıtıldı.
     Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Motorola Türkiye ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Ahmet Akkoç İlkokulunda düzenlenen Deprem Bilinçlendirme seminerinde konuşan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, 1996dan beri arama ve kurtarma konularında gönüllü çalıştıklarını söyledi.
     AKUTun arama kurtarma faaliyetlerinde önemli deneyim kazandığına işaret eden Mahruki, imkanlarının kısıtlı olduğunu ifade ederek, İki hedefimiz var. Birincisi afetlerde, acil durumlarda, kazalarda can kaybını en aza indirmek. İkincisi de bu konular hakkında toplumu bilinçlendirmek. Bugün yaptığımız çalışma, bilinçlendirme faaliyetlerinden birisi. Mümkün olduğu kadar bunu öğrencilere, genç kardeşlerimize yansıtmaya çalışıyoruz şeklinde konuştu.
     Bu işbirlikleri çok önemli artık çağdaş dünyada hepimizin birlikte hareket etmesi gerekiyor diyen Mahruki, Her kurumun, her unsurun kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Ciddi bir gönüllü havuzumuz var. Motorola Vakfının hem çok ciddi bir networku hem de muazzam kaynakları var şeklinde konuştu.
     Öğrencilere çantalar, kitap, kırtasiye ürünleri ve afet bilinçlendirme kitapçıkları dağıttıklarını hatırlatan Mahruki, İnşallah başka yerel yönetimlere, başka özel sektör kuruluşlarına, başka sivil toplum kuruluşlarına da örnek oluruz dedi.
     Motorola Solutions Türkiye Müdürü Bora Gürçay ise projeye katkı sağladıklarından dolayı mutluluk duyduğunu kaydederek, Motorola Solutions faaliyet gösterdiği her ülkede topluma fayda sağlayacak çalışmalarda bulunmaya azami gayret göstermekte. AKUT ile işbirliği yaparak çocuklarımıza armağan ettiğimiz çantaları hazırladık ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından içinde kırtasiye ürünleri ve deprem bilinçlendirme kitapçıklarının bulunduğu çantalar dağıtıldı.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Deprem Bilinçlendirme semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER