Çocuklarımızı ve Gençlerimizi Küfür

Çocuklarımızı ve Gençlerimizi Küfür ile Argo Konuşmalardan Koruyalım Projesi


SİVAS (A.A) - Sultan Murat Eğitim Kurumlarının hazırladığı Çocuklarımızı ve Gençlerimizi Küfür ile Argo konuşmalardan Koruyalım Projesi sona erdi.
     Projenin, Sultan Murat İlköğretim Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen kapanış programına, Vali Vekili Necmi Akman, Vali Zübeyir Kemelekin eşi Zehra Kemelek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü ve Sevgi Evlerinde kalan çocuklar katıldı.
     Akman, Bu proje dilimizi korumak amacıyla yola çıkmış. Bizi millet yapan asıl unsur dil olduğuna göre dilin güzelliklerini kapatan küfürlerden ve argodan uzak tutmak bizi bir arada tutan dilimizi yaşatacaktır. O yüzden projeye katkıda bulunan kurumlara teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Yıldırım ise bu projeyle müdürlüğe bağlı çocuk evleri ve sevgi evlerinde kalan çocukların kendilerine çeki düzen verdiğini belirterek, Küfür ve argo kullanmıyorlar. Arkadaşlarına da örnek oluyorlar. Diğer arkadaşlarına da küfür ve argolu kelimeler kullanmamaları için telkinlerde bulunuyorlar dedi.
     Sultan Murat Eğitim Kurumları Müdürü Ahmet Korkmaz ise proje hakkında bilgi verdi. Korkmaz, projelerinin Kayseride yapılan TÜBİTAKın Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmasında bölge birincisi olduğunu ve Ankarada yapılacak finallere katılmaya hak kazandığını söyledi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Çocuklarımızı ve Gençlerimizi Küfür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER