Bisikletle Yüz Yıllık Macera turu başladı

Bisikletle Yüz Yıllık Macera turu başladı -113 yıl önce belirlenen güzergahın takip edileceği tura, 120 bisikletçi katılıyor


BURSA (A.A) - Bisikletle Yüz Yıllık Macera turunun ilk ayağı, Mudanyada başladı.
     Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Nilüfer Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa Temsilciliği, Nilüfer Kent Konseyince bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ve Yüz yıl önce bisikletle Bursa kitabında yayımlanan 113 yıl önceki güzergahın takip edileceği tura, 120 bisikletçi katılıyor.
     Tur için çeşitli kentlerden gelen bisikletçiler, kayıt işlemlerinin ardından İskele Meydanında toplandı.
     Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Seçil Pınar İmcecik, burada yaptığı konuşmada, turun kazasız, belasız ve sağlık içerisinde bitmesi temennisinde bulunarak, Bir örnek teşkil edip önümüzdeki yıllarda bunun devamının gelmesi konusunda çok ümitliyim. Destek olan herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Tura aktif olarak katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de etkinliğe katkıda bulunanlara temiz bir çevre ve çevreciler adına teşekkür etti.
     Daha sonra İmcecikin Atatürk Anıtı önünden salladığı start bayrağı ile başlayan turda bisikletçiler, eski tren yolundan Bursaya hareket etti.
     Bisikletçiler, Bursa, Cumalıkızık, Aksu üzerinden İnegöle gelerek, ilk etabı tamamlamış olacak.
     Bisikletçilerin ikinci güzergahı İnegölden başlayacak, Yenişehirden sonra İznikte sona erecek. Son gün turları ise İznikten start alacak, Gemlik, Kurşunlu, Güzelyalı güzergahından Mudanyada, 10 Haziran Pazar günü sona erecek.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bisikletle Yüz Yıllık Macera turu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER