Başkentte bazı yollar Pazar günü trafiğe

Başkentte bazı yollar Pazar günü trafiğe kapatılacak -Metro çalışması nedeniyle, 10 Hazirandan itibaren İnönü Bulvarının Karayolları Genel Müdürlüğü önü ile Eskişehir Yolu Söğütözü ayrımındaki köprü altının bir bölümü, 4 ay süreyle


ANKARA (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının sürdürdüğü metro çalışması nedeniyle, Başkent Ankarada bazı yollar, 10 Haziran Pazar gününden itibaren 4 ay süreyle trafiğe kapatılacak.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, İnönü Bulvarının Karayolları Genel Müdürlüğü önü ile Eskişehir Yolu Söğütözü ayrımındaki köprü altının bir bölümü, Pazar gününden itibaren 4 ay süreyle araçlar tarafından kullanılamayacak.
     Sözkonusu bölgelerdeki sürücülerin yönlendirileceği alternatif güzergahlar ise şöyle:
     Kızılay yönünden gelen araçlar, İnönü Bulvarından Necatibey Caddesine giriş yapacak. Buradan TSE önünden sola dönerek (Bu bölümde Necatibey Caddesi tek yönlü olarak çalışacak) 85. Caddeyi ve devamında da tekrar sola dönerek DSİ yanındaki 87. Caddeden İnönü Bulvarına ulaşacak. Eskişehir Yolu istikametinden Kızılay ve Çankaya yönüne gidecek araçlar ise İnönü Bulvarının DSİ Genel Müdürlüğü karşısındaki Merasim Sokağa dönüp (Merasim Sokak tek yönlü çalışacak) buradan devamla Maliye Bakanlığı önünden Dikmen Caddesine, takiben de Genelkurmay Kavşağına çıkabilecek. Diğer yandan Necatibey Caddesinden gelip Eskişehir yönüne gitmek isteyen sürücüler ise Gençlik Caddesi, Akdeniz Caddesi ve Mareşal Fevzi Çakmak Caddesini takip ederek İnönü Bulvarına ulaşabilecek.
     Metro çalışmaları nedeniyle, Çukurambar ile Söğütözü Caddesini birbirine bağlayan Eskişehir Yolu üzerindeki köprünün altındaki yolun Çukurambardan Söğütözü Caddesi yönüne olan bölümde, köprünün altından Söğütözünden Çukurambar istikametine giden yol iki yönlü olarak kullanılacak. Konya yolu AŞTİ istikametinden gelip Çukurambara gidecek sürücüler, Ufuk Üniversitesi Caddesini takip edebilir. Kızılay yönünden gelip Çukurambara gidecek sürücüler ise İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) Konya Yolu Köprülü Kavşağından Konya istikametine dönerek Ufuk Üniversitesi Caddesine çıkabilir. Armada alışveriş merkezi ve çevresinden Çukurambara gidecek sürücüler ise Armada yanından sağa dönerek, Yaşam Caddesinden güzergahlarına devam edebilir.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Başkentte bazı yollar Pazar günü trafiğe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER