Arakanın umudu Türkiye

Arakanın umudu Türkiye -Yıllardır Budistlerin baskısı altında yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlar, Suriye için düzenlenen Bir ekmek, bir battaniye kampanyasının Arakan için de düzenlenmesini istiyor -Araka


KONYA (A.A) - Mümin Altaş - Yıllardır Budistlerin baskısı altında yaşam mücadelesi veren ArakanMüslümanlar, Suriye için düzenlenen Bir ekmek, bir battaniye kampanyasının Arakan için de düzenlenmesini istiyor.
     Arakan Dost Welfare Foundation Başkanı Muhammed Eyüp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arakanın dünya gündeminden düştüğünü, ancak göçlerin devam ettiğini, her gün yüzlerce insanın Arakandan kaçıp Bangladeşe sığındığını söyledi.
     Birleşmiş Milletlere kayıtlı mülteci sayısının 40 binlerde olduğunu ama yaklaşık 500 bin kişinin, yaşadığı toprakları terk ederek başka yerlere sığındığını ifade eden Eyüp, Arakanın ilgiye ihtiyacı olduğunu belirtti.
    
     -Yetimlere bakacak kimse yok-
    
     Eyüp, durumlarında henüz bir iyileşmenin olmadığına işaret ederek, Yapılan yardımlar çok sınırlı. Özellikle Türkiyeden Ramazan ve Kurban bayramında ciddi yardımlar gelmişti ancak ondan sonraki dönemde biraz unutulduk. İHH-AYDER gibi bir kaç kuruluş var. Ne varsa Türkler de var. Arakanlı Müslümanlar çok umutsuz. Unutulduklarını zannediyorlar. Kamplarda en çok gıda, kışlık elbise ve battaniyeye ihtiyaç var. Bunlara belki katlanılabilir ama yetimlere bakacak kimse yok. Yüz binlerce yetim var. Okullar, medreseler kapalı. Bunlara bir an önce sahip çıkılmalı. Türkiye bir çok şey de yaptığı gibi bunda da öncülük yapabilir. Uluslararası bir baskı yapabilirler. Bütün Müslüman dünyasının duyarlı olması lazım diye konuştu.
    
     -Türk halkından umutluyuz-
    
     Şu anda Müslüman ülkelerin gündeminde Suriyenin olduğuna dikkati çeken Eyüp, herkesin gözünün Ortadoğuda olduğunu dile getirdi.
     Bizim toprağımız unutulmuş bir topraktır diyen Eyüp, Suriyedeki kardeşlerimiz de ihtiyaç sahibi. Onlara da da yardım edelim ama Arakanın da yardıma ihtiyacı var. Takip ediyoruz, Türkiye öncülüğünde Suriye için güzel bir kampanya hazırlandı. Benzer bir kampanya Arakan için de başlatılırsa çok iyi olur. Türk halkından umutluyuz. Türkiye bizi yalnız bırakmaz. Böyle bir kampanya çok güzel olur ifadelerini kullandı.
    
     -Davutoğlu ve Emine Erdoğanın ziyareti bizi hayata bağladı-
    
     Tarihte Arakanla ilgili ilk önemli adımı Türkiyenin attığını vurgulayan Eyüp, dünyadan ümidi kestikleri bir anda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın kendilerinin yardımına koştuğunu aktardı.
     Eyüp, Türkiyeden yapılan bu ziyaretlerin kendilerini hayata bağladığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
     Onların gelmesi katliamların durmasını sağladı. Onlar gelmeseydi daha fazla katliam olacaktı. Bize yalnız olmadığımızı hissettirdiler ve bizi cesaretlendirdiler. Umudumuzu tamamen kaybetmiştik ama onlarla birlikte geleceğe dair bir ufuk göründü. Şimdi ise Başbakan Erdoğanı bekliyoruz. Onun gelişi inşallah bizim geleceğimizi değiştirir. Herkes onun gelmesini bekliyor. Arakanlı Müslümanlar onu bir kahraman olarak biliyor. Bütün Arakanlıları cesaretlendirecektir. O gelirse hayatımızın seyri değişecek, Arakanın geleceği değişecektir.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Arakanın umudu Türkiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER