Jandarma turizm bölgelerinde suçlulara geçit vermiyor

Jandarma turizm bölgelerinde suçlulara geçit vermiyor -Muğlanın önemli turizm bölgeleri Marmaris ve Datçanın karadan tek giriş güzergahında bulunan Çetibeli Jandarma Karakolunda görevli ekipler, geçen yıl yaptıkları kontrollerde


MUĞLA (A.A) - Durmuş Genç - Muğlanın önemli turizm bölgeleri Marmaris ve Datçanın karadan tek giriş güzergahında bulunan Çetibeli Jandarma Karakolunda görevli ekipler, geçen yıl yaptıkları kontrollerde hakkında arama emri olan bin 481 kişi, 45 yabancı uyruklu kaçak, 9 insan kaçakçısı yakaladı.
     AA muhabirinin Muğla Jandarma Komutanlığından edindiği bilgiye göre, Marmaris ve Datça yarımadalarını Muğlaya bağlayan yol güzergahındaki Çetibeli köyünde bulunan Çetibeli Jandarma Karakolu ekipleri, bu ilçelere giren araçları ve sürücüleri sürekli kontrol ediyor. Plaka tespit kamerası da yerleştirilen karakolda çalıntı araçlar ilçeye girmeden ele geçiriliyor.
    
     -Yılda ortalama 100 bin kişinin kimlik sorgusu yapılıyor-
    
     Vardiya usulüyle 24 saat esasına göre tamamı rütbeli personelden oluşan uzman ekiplerin görev yaptığı Çetibeli Jandarma Karakolunda, personelin mesleki deneyimleri ve yapılan suç analizleri doğrultusunda şüpheli araçlar kontrol ediliyor. Zorunlu haller dışında kontrol noktasının kapasitesi de dikkate alınarak sınırlı sayıda araç durduruluyor.
     Geçen yıl yapılan rutin kontrollerde hakkında arama emri olan bin 481 kişi, 45 yabancı uyruklu kaçak, 9 insan kaçakçısı, 26 tabanca, tabanca susturucusu, 104 adet fişek, 37 kilogram esrar, 5 kilo 750 gram eroin, 5 bin 700 adet ecstasy hap, 441 şişe kaçak içki, 175 adet tarihi eser ile çok sayıda çalıntı araç ele geçirildi.
     Birçok suçlu ve suça eğilimli kişinin ilçeye girmesinde caydırıcı olan Çetibeli Karakolunda yılda ortalama 100 bin kişinin kimlik sorgusu yapılıyor. Çeşitli suçlardan sabıkası bulunan ve aranan şahıslar da gözaltına alınarak adli makamlara sevk ediliyor.
     Özellikle yaz aylarında Marmaris ve Datçada uyuşturucu başta olmak üzere kaçak içki ve sigara satmak isteyenler, ilçeye 15 kilometre yaklaştıklarında yakalanıyor. Yabancı kaçakları yurt dışına götürmek için Marmarisi tercih eden insan tacirleri de ilçenin tek girişi olan yoldaki karakolda gözaltına alınıyor.
     Marmarise ilk gelişlerinde araçları durdurularak arama yapılan ve kimlik kontrolünden geçirilen yerli ve yabancı konuklar, uygulamanın kendi güvenlikleri için yapıldığını öğrenince jandarmaya teşekkür ediyor.
     Jandarma yetkilileri de kontrollerin yaz kış devam ettiğini, uygulama sayesinde bugüne kadar çok sayıda sabıkalı, aranan şahıs, çalıntı araba, uyuşturucu, tarihi eser, silah, kaçak içki ve sigaranın ele geçirildiğini belirtiyor.
    
     -15 saniyede kimlik kontrolü-
    
     Çetibeli Jandarma Karakolunda görevli jandarma ekipleri, arama noktasında yapılan şahıs sorgulamalarını, yüksek teknolojik özelliklere sahip Jandarma Entegre Muhabere Bilgi Sisteminden istifade ederek el telsizleri üzerinden 15 saniyede yapıyor. Böylelikle kontrol için durdurulan vatandaşlar fazla bekletilmeden sorgulama yapılıyor.
     İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Asma ve Ceza isimli köpekler de narkotik ve patlayıcı madde aramalarında güvenlik güçlerinin suçluları yakalama konusunda en büyük yardımcıları konumunda. Uyuşturucu, silah ve patlayıcıların saklanabileceği depo, bavul, otomobil veya otobüs gibi çeşitli yerlerde arama yapabilen her iki köpek, 2012 yılında birçok başarılı operasyona katıldı.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Jandarma turizm bölgelerinde suçlulara geçit vermiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER