Anayasadan Önce Çocuk Yasa kampanyası

Anayasadan Önce Çocuk Yasa kampanyası -Çocuk Vakfınca Taksim Meydanında kurulan kürsüye çıkan çocuklar, konuyla ilgili taleplerini dile getirdi -Vakfın kurucusu Şirin: Bir ülkenin nüfus cüzdanı olan anayasada haklarımızı


İSTANBUL (A.A) - Çocuk Vakfınca düzenlenen Anayasadan Önce Çocuk Yasa kampanyası kapsamında gerçekleştirilen Anayasa İçin Çocuk Görüşü Üçüncü Çocuk Buluşmasında Taksim Meydanında kurulan kürsüye çıkan çocuklar, yeni anayasadan taleplerini dile getirdi.
     Burada konuşan vakfın kurucusu Mustafa Ruhi Şirin, 1 Mayısta yazılmaya başlanan anayasada, çocukların yer alması için çalışıyoruz. Anayasada çocuklar olmayacaksa o anayasa eksik olacaktır. Bir ülkenin nüfus cüzdanı olan anayasada haklarımızı görmek istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Beşiktaş Öğrenci Meclisi Başkanı Serkan Çeçen de anayasada genç ve öğrenci tabirlerinin olması gerektiğini vurgulayarak, özgürlükçü ve katılımcı bir anayasa istediklerini söyledi.
     TBMMde birçok yasanın bir gecede çıkarıldığını savunan Çeçen, yeni anayasanın mecliste oldu bittiye getirilmemesi gerektiğini kaydetti.
     Yazarlar Gülten Dayıoğlu, Handan Derya ve Mevlana İdris Zenginın de katıldığı etkinlikte, daha sonra bazı öğrenciler de kürsüye çıkarak konuyla ilgili taleplerini dile getirdi.
     (ZA-NAR-KAF)
<< Önceki Haber Anayasadan Önce Çocuk Yasa kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER